Mersin’de Siirt Fıstığı toprakla buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Siirt Fıstığı toprakla buluştu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, Mezitli İlçesine bağlı Kuzucubelen Mahallesinde, Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Siirt Fıstığı Mersin’de” projesi kapsamında ilk fidanları toprakla buluşturdu. Programa; Mezitli Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kuzucubelen Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Yıldırım ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Vali Pehlivan, fidan dikimi yaptıktan sonra yapmış olduğu konuşmasında; “Değişen iklim koşulları, sıcaklığın artması, su krizi sonucunda suların azalması, üreticileri su ihtiyacı düşük olan tarım ürünlerine yönlendirmeyi gerektirmektedir. Bu gerçekten yola çıkarak hazırlanan bilimsel raporlara istinaden ‘Siirt Fıstığı Mersin’de’ projesi ile su ihtiyacı düşük, fazla bakım gerektirmeyen ve düşük seviyede ilaç kullanımına ihtiyaç duyan, ‘Siirt Fıstığı’ yetiştiriciliğinin Mezitli İlçesinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

 

“SU İHTİYACI DÜŞÜK, FAZLA BAKIM GEREKTİRMİYOR”

Ayrıca Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde “Siirt Fıstığı Mersin’de” projesi kapsamında; ilk etapta 3 bin Siirt Fıstığı fidanını Mezitli İlçemize bağlı Kuzucubelen, Kuzucu, Doğançay, Kocayer ve Tepeköy Mahallelerinde ikamet eden çiftçilere teslim edildi.

Değişen iklim koşulları, sıcaklığın artması, su krizi sonucunda suların azalması, üreticileri su ihtiyacı düşük olan tarım ürünlerine yönlendirmeyi gerektirirken bu gerçekten yola çıkarak hazırlanan bilimsel raporlara istinaden “Siirt Fıstığı Mersin’de” projesi ile su ihtiyacı düşük, fazla bakım gerektirmeyen ve düşük seviyede ilaç kullanımına ihtiyaç duyan, “Siirt Fıstığı” yetiştiriciliğini Mezitli İlçesinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA