‘Cumhuriyet’e Doğru Tiyatro Oyunu Mersin’de seyirciyle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Cumhuriyet’e Doğru Tiyatro Oyunu Mersin’de seyirciyle buluştu


 

Millî Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Vakıfbank sponsorluğunda hazırlanan, “Cumhuriyet’e Doğru” adlı tiyatro oyunu Mersin Devlet Opera ve Bale binasında seyirciyle buluştu.

Haber Merkezi

 

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü çerçevesinde Mersin’de perdelerini aralayan tiyatro oyununa yoğun bir katılım oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanları Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş ve Utku Koçak, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, öğretmenler ve öğrencilerin birlikte izlediği tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. İstiklal Marşının okunduğu sahnede seyirciler ayağa kalkarak okunmasına eşlik etti.

Bora Severcan tarafından yazılan ve yönetilen tiyatro eseri, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Millî Mücadele'yi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını anlatıyor. Çanakkale Şehitliğini birlikte ziyaret eden bir öğretmenin öğrencisine Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlattığı tiyatro Cumhuriyetin ilanı ile sonlanıyor.

İzleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda Vali yardımcısı Sayın Kadir Okatan ve İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından oyunculara çiçek takdim edilerek protokolle beraber fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Oyunun yazarı Bora Severcan oyun sonrası verdiği röportajda bu oyunu kaleme aldığı için onur duyduğunu ifade etti. Oyuncu Volkan Severcan bir Türkiye turnesi gerçekleştirdiklerini, oyunun Türkiye’de her yerde büyük heyecanla izlendiğini ve bu oyunun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Oyun sonrası seyircilerle gerçekleşen röportajlarda seyirciler oyunu büyük bir gurur ve heyecanla izlediklerini, bu oyunun Cumhuriyet’in 100. yılına çok yakıştığını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA