Üniversiteden emzirme eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversiteden emzirme eğitimi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İçel Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Aslı Eker’in yaptığı TÜBİTAK Bilimsel Eğitim Etkinlikleri destekli ‘Emzirme Danışmanlığı Eğitimi: Laktasyon Yönetim Modeli Örneği’ projesi kapsamında eğitim düzenlendi.

Eğitim; Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda Ebelik Anabilim Dalı ile Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı lisansüstü öğrencilerinin oluşturduğu 20 kişilik bir ekip ile İçel Sağlık Yüksekokulu Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Literatürde emzirme süreçleriyle ilgili farklı parametrelerde yapılmış çokça çalışmanın emzirme üzerinde olumlu etkisi bildirilmiş olmasına karşın emzirme verilerinin istendik seviyeye ulaşmadığından hareketle bir modele ihtiyaç duyulduğu düşünülerek hazırlanan proje, yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Eker ve eğitimcisi Prof. Dr. Ergül Aslan tarafından doktora tezi kapsamında geliştirildi. İlk kez sezaryen olan anneler için uygulanan model ile ilgili olumlu sonuçların alındığı proje; laktasyon yönetim modeli, yüz yüze emzirme eğitimi, gevşeme tekniği, ten-tene temas, erken emzirme, memeye masaj, sıcak uygulama ve emzirme desteği (ilk 6 ay) bileşenlerinden oluşuyor.

Katılımcılar 16 saat süren programda uzman eğitimciler tarafından verilen ‘‘Emzirme Danışmanlığı Eğitimi: Laktasyon Yönetim Modeli Örneği’’ kursunda teorik ve uygulamalı eğitime interaktif katılım sağladılar. Eğitim sonunda becerilerini geliştirerek emzirme konusundaki yetkinliklerini artıran araştırmacılara katılım, eğitimcilere ise teşekkür belgeleri takdim edildi.

Projenin eğitimci kadrosunu İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ergül Aslan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nden Doç. Dr. Derya Kaya Şenol, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Esra Sarı, Mersin Üniversitesi İçel Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü’nden Doç. Dr. Mine Yurdakul ve Dr. Öğr. Üyesi Meltem Aydın Beşen oluşturuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA