Mersin’den iki buluş için patent ve marka başvurusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den iki buluş için patent ve marka başvurusu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Fikri ve Sınai Mülkiyet Kurulu Toplantısı, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk başkanlığında, TTO Koordinatörü Abdi Kurt koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıda, iki adet buluşun Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu için değerlendirilmesi yapıldı.

MEİTAM Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, kurul üyeleri Prof. Dr. Nadir Dizge, Prof. Dr. Caner Özdemir, Doç. Dr. Rükan Genç Altürk, Doç. Dr. Fahri Özsungur, Doç. Dr. Tuncay Turan Turaboğlu’nun yanı sıra kurulun sekretaryasını yürüten Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Sorumlusu Ramazan Duman da katıldı.

Kurul 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 121. Maddesi’ne ve çalışan buluşlarına, Yüksek Öğretim Kurumlarında gerçeklesen buluşlara ve kamu destekli projelerde ortaya çıkan buluşlara dair yönetmeliğin 31. Maddesine istinaden üniversitede yapılan buluşlara ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumu’na patent başvurusu yapılması konusunda toplantılar yapıyor ve kararlar alıyor.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Kurulu’nun bu toplantısında Üniversite Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Sugözü’nün “Taşıt Fren Balataları Kullanılan malzemelerinde Getirdiği Yenilik” ve Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya Nural, “SARS-CoV-2’ye Karşı Antiviral Etkili Yeni Sentezlenen Bileşikleri” ile ilgili buluşları için Türk Patent ve Marka Kurumu’na patent başvurusu ile ilgili yapılan değerlendirmenin Mersin Üniversite Yönetim Kurulu’na sunulması kararlaştırıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA