Anamur- Kıbrıs seferleri başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur- Kıbrıs seferleri başlıyor


 

Anamur- Kuzey Kıbrıs seferleri Mayıs ayında başlıyor. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Mehmet Tuna, “Anamur feribot ve deniz uçağı iskelesinin odamızın iştiraki şirketimiz vasıtasıyla işletilmesi talebimiz kabul edildi” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler ulaşım olanaklarının artmasıyla gelişmeye devam ediyor. Son olarak Anamur- Kuzey Kıbrıs seferlerinin Mayıs ayında başlayacağı açıklandı.

Yapımı 2019 yılında tamamlanmasına rağmen işlerlik kazandırılamayarak çürümeye terk edilen Anamur İskelesi’nin kullanımı ile Kıbrıs seferleri gerçekleştirilecek.

 

“15 AYDIR SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ GİRİŞİMLER BAŞARILI OLMUŞTUR”

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Mehmet Tuna, bölge sakinlerine müjde vererek, “Sevgili Anamur ve Bozyazılı hemşerilerim, değerli üyelerimiz sizlerle bu müjdeyi paylaşmaktan onur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek destek ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında inşa edilerek yapımı tamamlanan ve bu güne kadar atıl vaziyette bekleyen Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin bölgemiz turizm, tarım ve ticaret potansiyelinin harekete geçirilebilmesi için Anamur-Bozyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldikten 1 ay sonra başlayıp, 15 aydır sürdürdüğümüz girişimler başarılı olmuştur.

 

10 YILLIĞINA KİRALANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yol göstericiliği ile her zaman yanımızda hissettiğimiz destekleri, Mersin Valimiz sayın Ali Hamza Pehlivan ve Anamur Kaymakamımız sayın Bilal Bozdemir ile birlikte koordineli olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Mersin Valiliğine ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına devredilen Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin ilk etapta 10 yıllığına şirketimize kiralamış ve işletim hakkını almış bulunmaktayız. Kamu yararına yapılan bu jestten dolayı başta Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfını temsilen Sayın Ali Yücelen ve şirketimizin ortağı Anamur ve Bozyazı ilçelerimizin saygın iş insanlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGEYE HAYIRLI OLSUN”

Bölgenin atıl vaziyetteki Turizm, Tarım ve Ticaret potansiyelinin harekete geçirilip dünyaya açılabilmesi için başlattıkları bu girişimin bölgenin kalkınmasında büyük rol oynayan Tarım, Turizm ve Ticaret sektörlerinde faaliyet gösterip yüksek katma değer sağlayan vatandaşların ve üyelerinin çabaları, ortaklarının maddi ve manevi katkıları ve devletin destekleri ile büyük katkı sağlayacağına yürekten inandıklarının altını çizen Tuna, “Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelemizin işletilmesine ilişkin olarak; Yolcu giriş ve çıkışları için gerekli tesislerin düzenlenmesi, gümrüklü ve gümrüksüz alanların oluşturulması, yolcu bekleme ve dinlenme alanlarının yapılması, her türlü aracın güvenli bir şekilde yanaşabilmesi ile tesisi tüm donatılarının vaziyet planına göre teşkil edilmesi yatırımlarını yaptıktan sonra yaklaşık 2 ay içerisinde Kıbrıs seferlerimiz başlıyor ve bununla da kalmayarak diğer Akdeniz ülkelerine ticaret ve turizm bağlamında seferler başlatmayı planlamaktayız, böylece bir cazibe merkezi yaratılması amaçlanmaktadır. Anamur ve Bozyazı ilçelerimiz ile bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA