MTB Başkanı Özdemir GTİ yönetimine yeniden seçildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTB Başkanı Özdemir GTİ yönetimine yeniden seçildi


 

Haber Merkezi

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Merkezinde gerçekleştirilen Gümrük ve Turizm A.Ş (GTİ) Olağan Genel Kuruluna katılan Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, GTİ yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

GTİ’nin 2005 yılında TOBB ile aralarında Mersin Ticaret Borsası’nın da olduğu 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulduğunu belirten Özdemir, şirketin “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize ettiğini söyledi. Özdemir bu model ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısının GTİ olduğunu ifade etti.

 

“HEM DEVLETİMİZ HEM ÖZEL SEKTÖR KAZANIYOR”

Bugüne kadar 14 kara sınır kapısının GTİ çalışmaları kapsamında en ileri teknoloji kullanılarak tamamen yenilendiğini vurgulayan Özdemir; “Bu yapılırken devletimiz açısından hiçbir maliyet ve kamu bütçesinden hiçbir harcama kalemi oluşmadı. Üstelik etkinliği ve hacmi sürekli artan kapılar sayesinde devletimizin vergi gelirleri artıyor ve böylece ülke ekonomisine önemli katkı sağlanıyor” dedi.

2023 yılında dış ticaret hacminin 617 milyar dolara ulaştığını ve ülkemizden karayolu ile gerçekleşen ihracatın yüzde 85’nin bu kapılardan yapıldığını kaydeden Özdemir, “Sağlanan verimlilik ile sınır kapılarında saatler süren beklemeler dakikalara indi ve kilometreleri bulan araç kuyruklarının önüne geçildi. Böylece özel sektörümüz de katlandıkları ilave masraflardan tasarruf ederek kazançlı çıkıyor. Gerek Avrupa ülkeleri gerekse komşu ülkeler ile kıyaslandığında en modern, en hızlı, en verimli sınır kapıları ülkemizde bulunmaktadır.” diye konuştu.

 

BM TARAFINDAN DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ ÖRNEK PROJE OLARAK GÖSTERİLDİ

“Türkiye’nin bir projesi, Birleşmiş Milletler tarafından ilk defa dünya çapında en iyi örnek olarak seçildi ve gösterildi. Şu an birçok ülke ve ülkeler topluluğu uygulama açısından GTİ’ye iş birliği teklif ediyor. Böylece şirketimiz bu alandaki bilgi birikimi ve tecrübesiyle bu ülkelere tabiri caizse bir danışmanlık görevi yürütüyor ve bu sayede ülkemizin ismi tüm dünyada duyuluyor” dedi.

Kuruluşundan bu yana GTİ’nin başarı çıtasını sürekli artırdığını belirten Özdemir; “Bu başarının oluşmasında ortaya çok güçlü bir vizyon koyan başta TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, kuruluşundan bu yana şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Parmaksız’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde hizmetlerin daha da yükselmesi için yatırım çalışmalarımızın sürdüğünü belirtmek istiyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA