Prof. Dr. Taşkaya: ‘Çocukların kitaplara olan ilgileri arttırılmalı’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Prof. Dr. Taşkaya: ‘Çocukların kitaplara olan ilgileri arttırılmalı’


 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya, çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttırılmasını istedi.

Yenişehir Belediyesi Anaokulu, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya ile velileri buluşturdu. Çocuk edebiyatında nitelikli kitap kavramı ve kitap seçiminde dikkat edilmesi gereken konular üzerine paylaşımlarda bulunan Taşkaya, "Çocukluğumda beni arkadaşlarımdan farklı kılan, babamın evimizdeki kütüphanesiydi" dedi. Taşkaya, anne babalara, çocuklarına okuyacakları kitapları bir liste haline getirmeleri ve bu kitapları çocuklarından önce kendilerinin okumaları gerektiğini söyledi. Okuyacakları kitapları belirlerken çocuğun yaşını, ilgisini, dikkat süresini, kitabın içinde yer alan cümlelerin kısa ve anlaşılır olmasını, resimlerinin ise dikkat çeken, hikayeye uygun, korku unsuru içermeyen nitelikte olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca kitap basımında kullanılan kağıt, boya gibi malzemelerin çocuk sağlığına uygun olması gerektiğine dikkat çekti.

Taşkaya, çocuğun küçük yaştan itibaren kitaplara ilgilerini artırmak ve okuma alışkanlığı becerisini edindirmek, ayrıca kitaplara ekonomik olarak ulaşmak için kütüphane, sahaf gibi yerlere ailelerin çocuklarıyla birlikte gitmeleri gerektiği vurgusunu yaptı.

Yenişehir Belediyesi Anaokulunda düzenlenen buluşma, velilerin kendi hayatlarından ve deneyimlerinden getirdikleri örneklerle etkileşimli ve verimli bir şekilde sonlandırıldı.

Etkinlik sonunda Yenişehir Belediyesi Anaokulu Müdürü Ümmühan Kılıç, Prof. Dr. Serdarhan Taşkaya'ya katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA