‘Topal ördek’ iddiası çürüdü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Topal ördek’ iddiası çürüdü!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, belediye meclisinde çoğunluğa sahip olmaması nedeniyle engellenerek, topal ördek kalma iddiası çürütüldü. MHP’li Meclis üyesi Topkara’da, geride kalan 5 yılda kararların yüzde 96 oranında birlikte alındığına dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda imar planlarında değişiklik öngören idareden gelen 22 ve komisyonlara havale edilen 13 gündem maddesi görüşüldü.

 

SEÇER SON TOPLANTIYA KATILMADI

Seçim çalışmaları kapsamında toplantıya katılmamayı alışkanlık haline getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son meclis toplantısına da katılmadı. Toplantıya CHP’li Bedri Dursun başkanlık yaptı.

 

“UYUMLU, ÖRNEK MECLİSLERE İMZA ATTIK

“5 yıl önce göreve geldik” diyen Dursun, “Türkiye’nin en iyi, uyumlu örnek meclislerine imza attık. İlimize hizmet üretmek için hepimiz çaba sarf ettik. Bu süreç 31 Mart tarihi itibariyle sona eriyor. Hepimizin yolu açık olsun.

Bu arada Mersin’de yeni yollar açılıyor. Çevre yollarını uzatma projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. 2023’te ikinci çevre yolu açılmaya baylandı, bunun 980 metrelik bölümü yaklaşık bir hafta önce ulaşıma açıldı. Bugün itibariyle de 35 metre genişliğindeki yolun bin 300 metrelik kısmı bu akşam açılıyor. Yani 2 bin 280 metrelik bölümü Fatih Caddesi ve Akdeniz Caddesi’ne bağlantıları yapılarak MESKİ arıtma tesislerine kadar tamamlanacak. Yine Erdemli ilçesi Sahil Yolu, Erdemoğlu Bulvarındaki çalışmalar tamamlandı. 17 Mart’ta hizmete açılacak. Liman yolunda Abide Kavşağı ile Turgut Özal Kavşağı arasındaki 25 km’lik hat da tamamlandı, 18 Mart itibariyle burası da hizmete açılacak. 3. Çevre Yolunda devam eden çalışmalar var. Zor açarsınız’ deliştiniz. Durmuyor, açıyoruz, 25 Mart’a kadar orayı da hizmete açacağız” dedi.

 

“MERSİN’İN ÇÖZÜM BEKLEYEN ÇOK BÜYÜK SORUNLARI VAR”

AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan da, “Bugün çalışma arkadaşlarımızla son toplantımız. Tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Şehir, halk adına hepimizin mücadelesi oldu. Tekrardan aday olan arkadaşlarımız var onlara da başarılar diliyorum.

Gerçekten son 5 yıl içinde halkımızdan aldığımız emaneti hakkaniyetli bir şekilde ve büyük bir özveriyle mücadelesini verdik. Çözebildiğimiz konular, çözemediğimiz konular oldu. İnşallah bizden sonra gelen arkadaşlarımız özveriyle mücadelesini verip bu konuları çözer. Mersin’in çözüm bekleyen çok sorunu var. Ulaşımdan altyapıya sosyal konuta, imardaki özellikle ihtiyaç olan belli sektörlerdeki sanayi siteleri gibi çok konu var. Biz çok mücadelesini verdik ama inşallah bizden sonrakiler bunları çözer” diye konuştu.

 

“TOPAL ÖRDEK’ DENİLDİĞİ HALDE BİZ YÜZDE 96,97 BELKİ DE 98’LERE VARAN OY BİRLİĞİ DESTEKLEDİK”

MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara da, 2024 yılıydı geldik bu sıralara oturduk. Büyükşehir yasası çıktı, belediyeleri kapatıp geldik. 10 yıldır burada hizmet ediyoruz. Meclis üyesi, belediye çalışanı arkadaşlarımız ile 10 yıldır yol yürüyoruz. Bu dönemi son toplantı ile noktalayacağız. Belediye meclisinin yetkisi dahilinde yapmamız gerekenleri burada en iyi şekilde dersimize çalışarak Mersinliye hizmet olarak döndürmeye gayrettik ettik. Gün geldi strese girdik, gün geldi problemlere çözüm aradık, gün geldi tartıştık ama bunların hepsi görev, hizmet aşkıyla sevgi saygı dahilinde yapılan çalışmalardı. Bu çalışmalar neticesinde boş olmayan yoğun gündemli meclis toplantıları yaptık. Bu meclis sizlerin de beyan ettiği gibi Türkiye’de kavgasız, gürültüsüz, sevgi saygı çerçevesinde yapı bir şekilde, meclis çoğunluğunu mevcut belediye başkanının taraftarından olmadığı, başlangıçta ‘topal ördek’ denildiği halde biz yüzde 96,97 belki de 98’lere varan oy birliği ile Mersin’in, halkımızın yararına olan konuları Cumhur İttifakı olarak burada en iyi şekilde destekledik.

Hoşumuza gitmeyen katılmadığımız, kabul etmediğimiz şeyleri de burada açıkça mertçe savunduk söyledik. ‘Biz bu konulara katılmıyoruz’ dedik. Katıldıklarımıza da ‘katılıyoruz ama durum budur’ dedik. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi burada ifade ettik.

 

“NEDEN HAYIR DEDİĞİMİZİ ANLATTIK”

5 yılın sonunda da Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Mersin’de yanlış yaptığımız, mahkemelerde süründüğümüz, problem olan çok bir konu görünmüyor.

İyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Özellikle Büyükşehir Yasası ile 10 yıldır imar planları yapıyoruz. Özellikle son 5 yılda merkez ve ilçe imar planlarını yeniden revize ettik. İlçe belediyelerimize gönderdik ve onlarda binlik planları yaptılar ve bize gönderdiler. Bunların üzerinde saatlerce çalıştık.

Yine plan bütçede birçok konuyu görüştük. Karara bağladık. Belediyemizin geleceği ile ilgili yatırımlara, borçlanma talepleri ile ilgili zaman zaman evet dedik. Demediklerimize de neden ‘evet’ dediğimizi söyledik.

 

“BAZI ŞEYLERİ DE YAPMAK İSTEMEDİK ÇÜNKÜ USULSÜZDÜ, KANUNİ DEĞİLDİ”

Metro ile ilgili de önceden başlanarak proje edilen konunun revize edilerek yeniden meclise getirilmesi, borçlanması hep bu mecliste görüşüldü. Tartışıldı ve onaylandı.

Mersinli adına güzel şeyler yapıldığı düşüncesindeyiz. Eksiklerimiz tabi ki vardır. Yapamadıklarımız vardır. Kanun el vermediği konularda vardır. Belki bizden istenen bazı konuları yapmadık, yapamadık. Bazı şeyleri de yapmak istemedik çünkü usulsüzdü, kanuni değildi. Ama genel anlamda çalışan, ne yaptığını bilen, kimlikli, kişilikli bir meclis ile 5 yılı birlikte dolduruyoruz.

 

NELER YAPAMADIK?”

Tabi ki 5 yıl içinde yapamadıklarımıza dair içimizde kalan uhdelerde var. Mesela ben isterdim ki bir belediye kompleksi, kampüsü yapalım. İçine tüm birimleri toplayalım, Mersin olalım, bir ruh oluşturalım. Bu binadan tüm kurum kuruluşlar yararlansın. Ama maalesef 10 yıldır yapamadığımız ısrarla da gündeme getirdiğimiz bir konu bu mesele. Hatta yeri ile ilgili tartışmalar yaşadığımız, yerinin ticarileştirilmeye çalışıldığı ve bizim de karşı geldiğimiz konulardan biri oldu bu durum.

Vahap bey ‘ben bina yapımına taraftar değilim, kira ile bu işi çözeceğim’ dedim. Biz isterdik ki güzel bir bina yapılsın ve içinde memurumuz, çalışanımız ve oraya gelen vatandaşımıza hizmet verilsin isterdik.

 

“MERSİN LOBİSİNE OLUŞTURAMADIK”

Yine biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her ne kadar sivil toplum kuruluşları ile odalarla, Mersin’i yönetenlerle bir ve beraberiz desek de bunu tam olarak sağlayabilmiş değiliz. Mersin lobisine oluşturamadık.

Belediye Meclisinin bu işin içinde olması gerekirdi. Bizim olmadığımız ortamda belediye başkanı bu şehrin lideridir, şehri eminidir, burada iş belediye başkanına düşer’ dedik ama şuan da Mersin lobisini, birlikteliğini sağlayamadık. Şuan 13 milletvekillerimiz var ama onların içinde de birliği beraberliği sağlayabilmiş değiliz. Mersin adına çalışamıyoruz, çabalayamıyor, mücadele veremiyoruz.

 

“GENEL İDARE İLE YERE İDAREYİ BİR TÜRLÜ ANLAŞTIRAMADIK, BARIŞTIRAMADIK”

Yine geçen dönemde de bu dönemde devam eden sıkıntılardan biri de genel idare ile yere idareyi bir türlü anlaştıramadık, barıştıramadık. Birlik beraberlik içerisinde büyük projeler içinde rol alamadık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde genel idare ve yerel idare işbirliği içinde olur ve bunun faydasını da Mersin halkı görür. Bunları yapamadık.

Vatandaşımızın tarımdaki sıkıntılarını Büyükşehir olarak belki bir nebze çözmeye çalıştık. Turizmde çok da faydalı olabildiğimiz de düşünmüyorum. Fuarların festivallerin çok da faydalı olduğunu düşünmüyorum.

Yine alt yapı anlamında da pandemi, deprem hepsi Mersin’i çok etkiledi. Daha iyi olabilirdi, daha iyi yapabilirdik. Gelecek dönem arkadaşların görevi daha ağır, sorunlar birikti, daha hızlı çözümler üretilmesi gerekiyor” diye konuştu.  

 

İMAR PLANLAR IBİTİRİLMELİ”

AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya da, imar planlarının bitirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Güzel bir meclis dönemi geçirdik. İnsanlara hizmet noktasında bir şeyler yapabiliyor, ihtiyacını giderebiliyorsan o zaman haz alıyorsun. Biz ilk dönemde önce Büyükşehir Yasası ile yeni bir belediye yapısını oluşturduk, şehrin anayasası olan 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı ve ardından da 5 binlik planları çalıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni gelecek ekipler bir an önce kırsalda bekleyen 5 binlik, binlik ve uygulama imar planlarını bitirip, şehrin gündeminden şu plan işlerini bir an önce çıkarırlar. Çünkü gerçekten bu planlar geciktikçe vatandaşa yük oluyor. 5 -10 yıl önce bitirilseydi insanlar yatırımlarını daha düşük maliyetlerle yapacaklardı. Ama bu planların uzaması insanların yapacağı yatırımı her şeyi etkiliyor.

Mersin benim doyduğum şehir, şehre karşı vefa borcum vardı, inanıyorum ki vefa borcumuzu ödedik. Sonuçta hepimiz çalışma içerisindeyiz, bizi en mutlu eden hizmet noktası. Belediyedeki arkadaşların hizmet serüveni devam ediyor. Onlardan isteğimiz vatandaşa hizmet üretsinler, yardımcı olsunlar. Bu koltuklar gelip geçici” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA