Yörüklerden oturma izni istendi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yörüklerden oturma izni istendi!


 

Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesindeki Hacıbaba Dağı eteğindeki Çoka mevkiinde yazı geçiren Sarıkeçili Yörükleri’ne, Orman İşletme Şefliği’nden "Burayı terk edin" baskısı yapılıyor.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz haftasonu yaylada yapılan göç etkinliği sırasında su sorunlarını dile getiren Sarıkeçili Yörükleri, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı'nın tepkisiyle karşı karşıya kalmışlardı. AKP'li belediye başkanı Alanlı, göç etkinliğinde su sorununun dile getirilmesinin devlet büyüklerine hakaret olduğunu öne sürmüştü. Yörüklerden son olarak, yurttaşı olduğu ülke için oturma izni istendi.

Sol Gazetesi’nin haberine göre; Yaşanan gerilimin ardından bugün öğle saatlerinde Hacıbaba Dağı'nda bulunan Sarıkeçili Yörükleri'nden Kerim Bakırcıoğlu'nun ailesinin çadırına gelen bir orman muhafaza memuru, iddiaya göre çadırın sökülerek alanın terk edilmesini istedi. Göç etkinliğinde yaşanan tartışmaların ardından Kazımkarabekir Belediye Başkanı Alanlı'nın baskısıyla çadırlarının sökülmek istendiğini söyleyen Kerim Bakırcıoğlu, "Bugün saat 12 gibi eşim ve annemin bulunduğu çadırımıza gelen orman memuru, 'Orman şefliğinin emri var. Çadırınızı toplayıp burayı terk edin' diye baskıda bulunmuş" diye konuştu.

 

ORMAN YETKİLİLERİ: OTURMA İZİNLERİ YOK

Konuyla ilgili bilgi almak için telefonla ulaştığımız Kazımkarabekir Orman İşletme Şefliği yetkilileri ise, "Arkadaşlar oraya gittiler ama ne konuşuldu bilmiyoruz. Burada kişiye özel bir muamele yok. Bizim görevimiz ormanları korumak. Buradaki 3 ailenin oturma izni yok. Yalnızca geçiş izni var. Oturma izni olanlarla ilgili bir sorun yok. Biz görevimizi uygulamak zorundayız. Daha fazla bilgi veremem" dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANININ BASKISI VAR MI?

Yetkililer, oturma izninin kim tarafından verildiği ve ilçe belediye başkanının çadırların kaldırılması konusunda bir baskısının olup olmadığı yönündeki sorumuza ise, "Ben daha fazla bilgi veremem dedim" yanıtı verdiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA