Esnafın; uyum yeteneği arttırılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnafın; uyum yeteneği arttırılıyor


 

“Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi”nin İl Rehberlik Semineri’nde konuşan ESOB Başkanı Dinçer, “Projeyi esnafımız adına fırsata çevirelim” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

TESK’in yürütücüsü olduğu ve kısa adı ADEPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi’nin Mersin İl Rehberlik Semineri yapıldı.

Mersin Otello Otel’de yapılan İl Rehberlik Seminerine Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal, Hatay ESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, Kahramanmaraş ESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Niğde ESOB Başkanı Erdoğan Aykin ve yönetim kurulu üyeleri ile projenin Mersin ayağındaki paydaşlar olan kamu kuruluşları ile mesleki kuruluş temsilcileri katılım gösterdi.

 

“ÇAĞIN GERİSİNDE KALIYORUZ”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların alın teri, el emeği, göz nuruyla küçücük sermayesiyle ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışan bir kesim olduğuna vurgu yaptı. “Zaman ve süreç içerisinde çağ değiştikçe, alışverişin şekli değiştikçe, teknoloji değiştikçe esnafımız maalesef bu gelişmelerin gerisinde kalıyor” diyen Dinçer, “Teknoloji çok hızla gelişiyor, o küçük tezgahlar teknolojiye bir anda adapte olamıyor. Bununla beraber serbest piyasa ekonomisinin getirdiği küresel sermayelerin ülkemize,  ilimize girmesiyle beraber inanılmaz bir haksız rekabet ortama yaşanıyor. Büyükler küçükleri yutuyor. Hal böyle olunca esnafımız yok olmaktan kurtulamıyor” dedi. Konuşmasının devamında esnaf ve sanatkarları değişim, dönüşüm ve gelişime nasıl adapte edebiliriz  düşüncesinden hareketle ADAPTESK projesinin ortaya çıktığını kaydeden Başkan Dinçer, bu projenin fırsata çevrilmesini isteyerek şöyle devam etti:

 

5 BİN ESNAFA EĞİTİM VERİLECEK

“ADAPTESK Projesinin bir ayağı Çalışma Bakanlığı, bir ayağı TESK ve buna bağlı uygulayıcı 8 tane il. Bu illerden bir tanesi de Mersin. Buradaki amacımız esnaf sanatkarların uyum stratejilerini nasıl geliştirebiliriz, neler yapabiliriz? Bunları tartışacağız. Akabinde kendi teşkilatımızla ilgili hangi odalarımızda ne tür eğitim verebiliriz ve esnafımıza nasıl katkı sunabiliriz? Esnaf ve sanatkarımızın projeye bakış açımızı nasıl geliştirebiliriz? Proje kapsamında aşağı yukarı 5 bine yakın esnafımızın eğitilmesi hedefleniyor. Daha öncesi yapılan toplantılarla ihtiyaç analizleri tespit edilmeye çalışılıyor ve bu yöndeki toplantılarımız devam ediyor. Üzerinde  çalıştıkça değişik fikirler ortaya çıkıyor.  Her odamız bünyesinde üyelerinin ihtiyacına ve gelişimlerine yönelik  hangi eğitim fikirleri varsa bunları planlayacağız ve o eğitimleri vereceğiz “.

 

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK

Başkan Dinçer, büyük ve geniş imkanlara sahip, yurt dışı konsorsiyum ortaklığı olan projenin Mersin’de başarılı olması için bütün imkanlarını seferber edeceklerini kaydederek, “ Bu projeyi fırsata çevirme adına üzerimize düşen görev ve sorumluğu yerine getireceğiz. Burada oda başkanlarımıza büyük görevler düşüyor.  Çünkü bizler proje kapsamında tüm il genelinde uzman kadrolarla eğitimler vereceğiz. Asıl önemli olan hangi tür konularda eğitimler verilecek olması. Bu yönde oda başkanlarımız üyelerinin hangi alanda eğitim ihtiyaç olduğunu tespit etmesi büyük önem taşıyor. Yapacağımız seminerler eğitimsel ağırlıklı olacak. Ve ayrıca eğitim ihtiyaçlarını belirlenmesine yönelik çalışmalar devam edecek, Mersin için çok faydalı olacağına inandığımız bir proje.  Ben projenin gerçekleşmesinde emeği geçen bata Çalışma Bakanlığı, TESK ve yabancı konuklarımız ile Birlik Başkanlarımıza, kumu kurum ve kuruluş temsilcilerimize, mesleki oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyor ve projenin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Yapılan konuşmanın ardından Projenin Alman Eğitim uzmanı Liesl Muench tarafından çevirmen eşliğinde projeyle ilgili bilgi aktarımı yapıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA