Mersin Teknopark üniversite öğrencileri ile buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Teknopark üniversite öğrencileri ile buluştu


 

Mersin Valiliği himayelerinde Mersin Teknopark, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) ortaklığı ile hayata geçirilen Mersin Teknopark TİM-TEB Girişim Evi etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

Haber Merkezi

Üniversite - sanayi işbirliği sağlayan ve ekosistemin buluşma noktası arasında yer alan Mersin Teknopark, TİM-TEB Girişim Evi’nin yaygınlaştırma faaliyeti için Mersin Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya; Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ve TİM-TEB Girişim Evi Yönetici Ortağı Taner Baltacı katılım sağlayarak bilgilendirme sunumları yaptı.

 

İŞTE GENÇLERE TEKNOPARK FIRSATLARI

Açılış konuşmasını yapan Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan gençlere, kariyerleri için atacakları adımlarda Mersin Teknopark fırsatları arasında yer alan staj olanağı, part-time-full-time çalışma olanakları ve firmaların projelerine dahil olarak kendilerini geliştirmeleri için Mersin Teknopark’ın sağladığı avantajlardan bahsederek Mersin Teknopark TİM-TEB Girişim Evi faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Öğrencilere kariyer basamakları için tavsiyelerde bulunan Sayın Durmaz, “Girişimci adayı genç beyinlere daha iyi bir geleceğe sahip olmalarında yardımcı olmayı ve teknolojik katma değeri yüksek, ihracat odaklı projelere sahip girişimcilerin yetiştirilmesini ilke edinen Mersin Teknopark, ön kuluçka hizmetleri arasında yer alan TİM-TEB Girişim Evi’nin altyapısını oluşturarak Türkiye’de yer alan 5 TİM-TEB Girişim Evi’nden birisini Mersin Teknopark’ta hizmete sundu. Ar-Ge kültürüne sahip olan öğrencilerin yararlanabileceği destekleri barındıran Girişim Evi fırsatlarından faydalanmanız ve girişimcilik faaliyetlerinizde buradan yararlanmanız büyük önem arz etmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

 

TİM-TEB GİRİŞİM EVİ

Açılış konuşmasının ardından TİM-TEB Girişim Evi Yönetici Ortağı Taner Baltacı, TİM-TEB Girişim Evi hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Girişimci ruha sahip olmanın öneminden bahseden Sayın Baltacı, girişimcilere iş fikirlerini geliştirmeleri için her türlü eğitimi, fiziki ortamı ve danışmanlık hizmeti verdiklerini, büyüme hedefli girişimciler için Mersin Teknopark TİM-TEB Girişim Evi’nin fırsat sunduğunu belirtti.

Bilgilendirme toplantısında üniversitelerde öğrenim gören lisans 4. sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, aynı zamanda son yıl 10 yıl içinde mezun olan kişilerin başvuruda bulunabileceği, TİM-TEB Girişim Evi faaliyetleri arasında yer alan BİGG Programı’nın tanıtımı yapılarak, girişimcilerin yenilikçi ve teknoloji odaklı projelerini hayata geçirebilmeleri için TUBİTAK tarafından 150.000 TL hibe verildiği açıklandı. Öğrencilere, akademisyenlere ve girişimcilere programa başvuruların başladığı hatırlatılarak, bu programın onlar için kaçınılmaz bir fırsat sunduğu belirtildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA