‘Sayılı gün çabuk geçer güle güle Vahap Seçer’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Sayılı gün çabuk geçer güle güle Vahap Seçer’


 

Mersin mitinginde CHP ve adayı Vahap Seçer’e sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayılı gün çabuk geçer güle güle Vahap Seçer. Mersin zübük siyasetçileri tiplerini sırtında taşımak zorunda değil” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerinin 21’incisini Mersin’de düzenledi. Millet Bahçesinde düzenlenen mitinge binlerce Cumhur İttifakı destekçisi katıldı. Belediye Başkan adaylarının da tanıtıldığı mitingde Erdoğan, mevcut Belediye Başkanı Vahap Seçer ile CHP’ye ağır sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçer için, “Sayılı gün çabuk geçer güle güle Vahap Seçer” diyerek, Mersin’in lafa gelince mangalda kül bırakmayıp, işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda olmadığını söyledi.

CHP içindeki kavgaya, DEM ile kirli ittifak yapıldığına değinen Erdoğan, “Geriye düşen Mersin’in artık hesabını sormayacak mısınız? Mersin’e arka bahçeleri muamelesi yapanlara, eser ve hizmet siyaseti tercihinizi, milli iradenin gücünü göstermeyecek misiniz?” dedi.   

 

“CHP BELEDİYESİ MERSİN’E NE VERDİ?”

Konuşmasına Mersin mitingdeki kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra mevcut belediye başkanı CHP’li Vahap Seçer’i hedef aldı. Seçer’in, “Vahap Seçer Mersin geçer” sloganlı reklam kampanyasına gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayılı gün çabuk geçer güle güle Vahap Seçer. 31 Mart akşamı inşallah İstiklal Marşı’na var mısın Mersin? Mersin bu işi bitirdi. Biz 21 yıldır Mersin’e sadece eser, hizmet getirdik. Peki muhalefet ne getirdi? Çünkü bunların getireceği hiçbir şey yok. Hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımları ile Mersinli kardeşlerimizin hep yanında olduk. Buna karşılık tarihi ile ayrı, coğrafyası ila ayrı, insanı ile ayrı güzel Mersin’e hiçbir yatırım yapmayanları siz çok iyi biliyorsunuz.

Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi. CHP belediyesi Mersin’e ne verdi? Öyleyse artık daha biz bu güzel Mersinimizi bunlara teslim edemeyiz. Öyleyse Akdeniz’de nasıl destan yazdıysak biz istiyoruz ki Mersin’in tamamında destan yazalım. Buna hazır mıyız? Buna var mıyız? Öyleyse durmak yok yola devam.

 

“İSTİSMAR SİYASETİ İLE HİZMETİN ÖNÜNÜ TIKAYANLARA, KENDİ MENSUPLARI BİLE TAHAMMÜL EDEMİYOR”

Sadece istismar siyaseti ile hizmetin önünü tıkayanlara, kendi mensuplarından bile tahammül edemeyenler görüyoruz. Bunların kirli ittifaklarla kendi yerel iktidarlarını sürdürmek dışında bir gündemlerine rastlayamazsınız. Bunlarda vizyon, program, proje, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarları ile sınırlı. Hevesleri sadece seçimlerde elde etmeyi umdukları makamlarla ibaret. Eskiler otu çek köküne bak’ derler. Bunlar bu. Bunların genel merkezleri, genel merkezleri, milletvekilleri ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun? Birbirleri ile uğraşmaktan, kavga etmekten gözlerini ne ülkeyi ne şehirleri ne de insanımızı görüyor. Kendi aralarında DEM’lenmekten başka işe vakitleri kalmıyor.

Mersin’e bakmak Mersin’i anlamak, beklentilerine cevap verecek hazırlıkları yapmak için bırakın iradeyi niyet sahibi bile değiller. Dünyada rakipleri ile değil kendi kendileri ile uğraşacak seçim kazanmaya çalışan muhalefet her halde sadece benim ülkemde var. Siz bakmayın arada bir atık tuttuklarına aslı astarı olmayan sözler verdiklerine emin olun hepsi yalan, hikaye, hepsi 2 gün sonra inkar edecekleri anlık beyanlar.

Geçtiğimiz seçimlerde hesapsız kitapsız vaatler ile iş başına gelenleri hatırlayın. Verdikleri sözlerden hangisini hayata geçirdiler? Mersin’i bir adım ileriye taşımak şöyle dursun gerileten bunlar değil mi? Dişe dokunur tek bir yatırım yapmadan şehrin yıllarını çalan bunlar değil mi? Kendi siyasi ihtirasları dışında şehrin hiçbir derdi ile dertlenmeden günlerini gün eden bunlar değil mi?

Bakanlıklarımızın yaptıkları yatırımlar dışında Mersin’e neredeyse tek bir çivi çakmadan yeniden karşınıza çıkıp sizden destek isteyenlere hak ettikleri cevabı vermek gerekmez mi?

Bulunduğu bölgenin en büyük potansiyeline sahip olduğu halde yerel yönetim ayağının aksaması sebebiyle geriye düşen Mersin’in artık hesabını sormayacak mısınız?

Mersin’e arka bahçeleri muamelesi yapanlara, eser ve hizmet siyaseti tercihinizi, milli iradenin gücünü göstermeyecek misiniz?  

 

“MERSİN ZÜBÜK SİYASETÇİ TİPLERİN SIRTINDA TAŞIMAK ZORUNDA DEĞİL”

Mersin lafa gelince mangalda kül bırakmayıp, işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerin sırtında taşımak zorunda değil.

Gelin 31 Mart’ta Atatürk istismarcılarının, Dem müptelalarının, kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım. Cumhur İttifakımızın, AKP ve MHP’li adaylarını destekleyerek Türkiye yüzyılının belediyecilik güneşi ışıklarını Mersin’in semalarına salalım” dedi.

 

MERSİN’E 21 YILDA 210 MİLYARIN ÜZERİNDE KAMU YATIRIMI YAPILDI

Türkiye’nin cennet şehri Mersin’in değerlendirmeyi bekleyen potansiyelini en iyi kendilerinin bildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride kalan 21 yılda iktidarın Mersin’e 210 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptığını açıkladı.

“Eğitimde 5 bin 975 adet yeni derslik inşa ettik, Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olarak Tarsus üniversitesini kurduk” diyen Erdoğan, ayrıca 14 bin 984 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını söyledi. Erdoğan yine sportif yatırımlar kapsamında 25 bin kapasiteli stadyum ile 62 spor tesisi inşa edildiğini belirtti.

 

TOKİ MERSİN’DE 2 BİN 251 KONUTUN YAPIMINA DEVAM EDİYOR

“Sosyal yardımlarda Mersinli ihtiyaç sahiplerini 17 milyar liraya yakın kaynakla destekledik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlıkta bin 440 yataklı şehir hastanemiz başta olmak üzere 3 bin 85 yataklı 17 hastane ile birlikte 49 sağlık tesisi inşa ettik.

TOKİ vasıtasıyla 4 bin 925 konutu tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettik 2 bin 251 konutun yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 3 bin 475 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. İktidara geldiğimizde şehirde sadece 3 atık su arıtma tesis varken bugün 26 adet atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 98’ine hizmet veriyoruz. Ayrıca Mersin’deki 7 millet bahçesi projemizden 3’ünü tamamladık, diğerlerinin çalışması devam ediyor.

 

HAVALİMANI YAKINDA HİZMETE GİRECEK

Ulaştırmada 278 km’den devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 573 km’ye çıkardık. Mersin- Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolunun önemli bir kısmını, tünelleri, viyadükleri, köprüleri, bağlantı yolları ile tamamladık. Yapımı süren kısımları da en kısa sürede bitirip hizmete açacağız. Yakında hizmete vereceğimiz Çukurova Bölgesel Havalimanı bağlantı yolunu bu yıl içinde tamamlıyoruz.

Tarsus Turizm merkezi yolunun büyük bölümünü bitirdik halen inşası süren çok sayıda yol projemiz var.

Çeşmeli - Mersin ve Tarsus - Pozantı otoyolundaki üst yapı yenileme çalışmalarına bu yıl başlıyoruz. Yenice lojistik Merkezini Mersin’e kazandırdık. Adana- Mersin demiryolunun 3 ve 4’üncü hat altyapı işlerini tamamladık. Havalimanı bağlantısı için çalışmalarımız sürüyor.

Mersin – Adana/ Osmaniye- Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yenitaşkent kısmındaki iltisak hattının yapımına başlıyoruz.

Ayrıca Mersin’e 2 yat limanı, Anamur’a bir iskele kazandırdık. Aydıncık yat limanın yapımı devam ediyor.

 

“SULAMA PROJELERİ İLE 2 BİN 200 DEKAR ARAZİYİ SULAMAYA AÇTIK”

Tarım ve ormanda şehrimize 14 baraj, 2 içme suyu tesisi, 58 sulama tesisi, 2 arazi toplulaştırma projesi, 78 taşkın koruma tesisi, 11 gölet ve 14 hidroelektrik santral kazandırdık.

İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile 2 bin 200 dekar araziyi sulamaya açtık.

Değirmençay, Alaköprü ve Pamukluk Barajlarında ikinci kısım yapılara devam ediyoruz.

Mersinli çiftçilere 46 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik.

Sanayi ve teknolojide 5 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 2 teknopark, 11 Ar-Ge merkezi ve 1 tasarım merkezi kurduk.

Hükümete geldiğimizde 2022’de 263 bin olan aktif sigortalı sayısı bugün 553 bine çıktı. İstihdamı desteklemek için Mersin’deki işverenlere 7 milyar lirayı aşkın prim teşviki verdik

Enerjide yılda 35 milyar kw saat elektrik üretecek olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımı devam ediyor. Santralin tüm reaktörleri 2028’e kadar hizmete gerecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA