Silifke’de festival zamanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de festival zamanı!


 

Silifke’de 20-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan, “43. Uluslararası Kültür Haftası Festivali” başlıyor. Festival süresince birçok ünlü tiyatro grubu sahne alırken, Berat Kandili gününe denk gelen 21 Mayıs tarihinde ise Semazen Gösterimi düzenlenecek.

Haber Merkezi

Bu yıl 43’cüsü düzenlenecek olan, ‘Uluslararası Silifke Kültür Haftası’ kutlamalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, tüm Mersinlileri festivale davet etti.

Terör saldırılarını kınayarak, Kültür Haftası kapsamındaki konserleri iptal ettiklerini anımsatan Turgut, “Festival süresince hazırladığımız yarışmalar, tiyatro gösterileri ve kültürel ağırlıklı programlarımız devam edecektir" dedi.

Etkinliklerde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde görevli Nur Servi’nin sunuculuk yapacağını açıklayan Başkan Turgut, “20 Mayıs akşamı İstibdat Kumpanyası, 21 Mayıs akşamı Semazen Gösterimi, 22 Mayıs akşamı Yaşamaya Dair, 23 Mayıs akşamı JeanneD'arc'ın Öteki Ölümü, 24 Mayıs akşamı Karım Kocam Oldum, 25 Mayıs akşamı Bezirgan ve 26 Mayıs akşamı Yetersiz Bakiyegibi ünlü tiyatro oyunlarını halkımızla buluşturacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Silifke’de bu yıl daha kültürel ve daha sanatsal ağırlıklı bir festival coşkusu yaşanacak. 43 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve doğal güzellileriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen konuklarımız, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Kültür Haftamız, yine halka açık ve ücretsiz olacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA