KUTLAYACAĞIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUTLAYACAĞIZ!


 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının kısıtlanmasına tepki gösteren CHP, Mersin’de alternatif kutlama programı düzenleyecek. “Hükümet IŞİD terör örgütüne teslim olmuş” diyen İl Başkanı Özyiğit, ancak kendilerinin teslim olmayacağını açıkladı.

EBUBEKİR BAĞCI/CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti binasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı programı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Partililerin, “Türkiye laiktir, laik kalacak” pankartları açtığı toplantıda, öncelikle Kilis’te yaşanan IŞİD saldırılarına dikkat çekildi.  

İl Başkanı Özyiğit, “Kilis bu ülkenin Misak’ı Milli sınırları içerisinde Suriye sınırında olan bir kentimizdir” diyerek, IŞİD füzelerinin sivil ölümlerine neden olduğuna vurgu yaptı. 
“Sınır güvenliği alenen ihlal edilmektedir” diyen Abdullah Özyiğit, “IŞİD terör örgütü ve militanları bu ülkeyi tehdit etmektedir. Hükümet bununla ilgili hiçbir girişimde bulunmamaktadır. Ülkenin sınırları namustur, namusuna sahip çıkmayan bir hükümet yürütme görevini yerine getirmiş sayılmayacaktır. Bu hükümet görevini yerine getirememektedir” dedi.

“HÜKÜMET IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM OLMUŞ”
Ayrıca; Cumhuriyetin değerleri olan ve toplumun bütünlüğünü sağlayan milli bayramların da IŞİD  terör örgütünün tehditleri sonucu iptal edilmesine de tepki gösteren Başkan Özyiğit, “Milli bayramlar söz konusu olunca IŞİD, hükümetin kurtarıcısı olmaktadır. Hükümet IŞİD terör örgütüne teslim olmuştur, ancak halkımız ile CHP; hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmeyecektir. Baskılar bizi yıldıramaz, biz meydanlarda olacağız” dedi. 
Konuşmasında laiklik vurgusu da yapan Abdullah Özyiğit, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Toplumsal barışımız hızla bozulmakta olup, parlamenter demokrasimiz, eğitim sistemimiz, ekonomimiz çöküşün eşiğindedir. Milli irade hiçe sayılarak, halkın iradesine ‘darbe’ vurulmuştur. Diktatörlük rejimi meşrulaştırılmak istenmektedir. Cumhuriyetin, demokrasimizin kazanımları yok edilmektedir. Yasama, yürütme,yargı ve medya AKP’nin memuru, emir eri gibi davranmaktadır. Devlet hızla AKP’lileşerek halktan uzaklaşmakta, bir düşüncenin anlayışın ve inancın devleti olmaktadır.
Toplumun her kesimi sindirilmekte korku, panik, temel hak ve özgürlükler gasp edilmektedir.
Bu ülkede 97 yıldır özgürce, kardeşçe, birlik ve bütünlük içerisinde yaşıyorsak inançlarımız, düşüncelerimiz, mezheplerimiz, ibadetlerimiz ve dilimiz farklı olmasına rağmen laiklik bizleri bütünleştiren bir arada olmamızı sağlayan temel bir anlayış olmuştur. 
Ancak bugün bu ülkede laik Anayasayı istemeyenler ne yazık ki parlamenter sistemin ve milli iradenin temsili olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve mensubu olduğu siyasi parti temsilcileridir. Türkiye laiktir laik kalacak!”.

CHP’DEN ALTERNATİF KUTLAMA
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla alternatif bir kutlama programına imza atacaklarını da açıklayan Başkan Özyiğit, resmi kutlama programı dışında 19 Mayıs Perşembe günü saat 17:00’da Mezitli Belediyesi önünde toplanarak, meşaleli ‘Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü’ yapacaklarını açıkladı. Yürüyüş sonrası ise Viranşehir sahilinde konser düzenleneceğini bildiren Özyiğit, “19 Mayıs 1919 Kurtuluş Savaşı’nın başladığı tarihtir. Bizlerin birlik bütünlük içerisinde kardeşçe yaşamamızı sağlayan inancın, ruhun ve bilincin tarihidir. Ülkemizin demokrasinin, laikliğin, Cumhuriyetin, yaşam alanlarımızın, parlamenter sistemin, devletimizin korunması, kollanması, gelişmesi için CHP olarak demokrasiye inanmış tüm yurttaşlarımızla mücadelemiz devam edecektir. Varlık nedenimiz olan bu değerlere inanan tüm yurttaşlarımızı birlik, bütünlük, omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz.
Birlikte daha güçlüyüz, birlikte başaracağız. Haksızlığa baş kaldırmak isyan değil,insanlık onurudur…!
Halkımızın acıya, göz yaşına, teröre,AKP iktidarına,baskılara,zulme mahkum olmadığını toplumsal barışı sağlamak için tarihten gelen, tarihsel sorumluluk görevini hep birlikte yerine getirmeliyiz. Dün olduğu gibi bugünde gerici, faşist, kandan beslenen, halk iradesini gasp etmeye çalışanlara, her türlü darbecilere karşı mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Yaşasın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA