İşgal had safhada! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşgal had safhada!


 

Mersin’de kangren haline gelen otopark sorunu nedeniyle yollar ve kaldırımlar işgal altında kaldı!

SONER AYDIN/Mersin’de park yasağı olan yerlere ve kaldırımlara park eden araçlar büyük sorun haline gelmeye başladı. Hem bilinçsiz sürücüler hem de yeterli önlemin alınmaması yolları ve kaldırımları otoparka çevirdi. Dün bir cadde üzerinde park eden araç vatandaşları çileden çıkardı. Araç yüzünden yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

“YILLARDIR İŞGAL VAR”
10 yıldır esnaflık yaptığını yıllardır kaldırımların, yol kenarlarının işgal altında olduğunu dile getiren İbrahim Özdemir, kaldırımlara ve yol ortasına park eden araçlar yüzünden çok sayıda kazaların meydana geldiğini söyledi. Kaldırımlara ve yola park eden araçlar nedeniyle yayaların zorluk yaşadığını altını çizen Özdemir, “Biri rahatsızlansa buraya ambulans da giremez ya da yangın çıksa itfaiye sokağa giremez.  Kaldırımın üstüne bile park eden araçlar var. Bu konuyla ilgili olarak belediyeyi aradık ve bariyer önerisinde bulunduk ancak karayollarından izin almanız gerek diye cevap aldık” dedi.

“VATANDAŞ YASAĞI DİNLEMİYOR”
Kentte 30 yıllık taksi şoförlüğü yapan bu bölgede Abidin Çetin isimli yurttaş araçların yol üstüne ve kaldırımlara park etmemesi için dubalar yerleştirildiğini ancak vatandaşların buna rağmen park etmeye devam ettiğini kaydetti. İstasyon kavşağındaki ışıkların dibine dahi park eden araçların olduğunu dile getiren Çetin, “Orada belli bir mesafeden sonra park edilmemesi lazım en azından trafik akışı devam edecektir ama maalesef vatandaşlar buna uymuyor. Buna çözüm tek yönlü uygulanmasıdır” diye konuştu.

“MÜŞTERİLER İÇERİ GİREMİYOR”
Mersin’de ki trafik sorununu kansere benzeten Murat Arıkan isimli esnaf, kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle ne kendilerinin ne de müşterilerinin iş yerine giremediğini dile getirdi. “Park sorunu hepimizin sorunu, kanser gibi bir şey yani” diyen Arıkan,  “Araçlar yol üstüne, kaldırımlara park ediyor. Belediyenin buna bir çözüm bulması lazım. Park sorununu çözmek için duba yaptırabilir.Bu konuyla ilgili esnaf olarak toplu başvuru olarak yapılması gerekiyor. Esnaflarda birlik olmayınca tek başına bir anlam ifade etmiyor” ifadelerini kullandı.

“BELLİ SAATLERİNDE PARK YASAĞI KALKMALI”
Yol kenarlarına park eden araçlara öğle saatlerinde izin verilmesi gerektiği görüşünü savunana Haydar Çapan isimli vatandaş ise, arabasıyla gelen kişi on liralık bir yemek yiyor ama 50 liralık, 100 liralık ceza yiyor. Bunlara önlem alınması lazım. Yalnız belli saatlerde serbest bırakılmalı. Örneğin saat 13.00 ile 13.30 arası veya 13.00 ile 14.00 arası müsaade edilmesi gerekiyor. Mesela buraya bariyer yapmış bisiklet geçecek ama geçemiyor” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA