Kazısı yarım kalan yol ne olacak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kazısı yarım kalan yol ne olacak?


 

Mersin’in Silifke ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin geçen yıl Aralık ayında Silifke Kaymakamlık binası yanında altyapı çalışmaları için yapılan kazılarda ortaya çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle durdurulan yol inşaatının akıbeti merak konusu oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Silifke Kaymakamlık binası yanında sürdürülen altyapı çalışmaları kapsamında yürütülen kazı çalışmaları sırasında Aralık ayında tarihi kalıntılar ortaya çıktı.

MESKİ tarafından yağmur suyu drenaj boruları döşemek için kazılan ancak kazı sırasında tarihi yapılara ulaşılınca yarım kalan yolun akıbeti vatandaşlarca merak ediliyor.

Hükümet Konağı ve tarihi Belediye binası yanında, minibüs duruklarının önünde bulunan, asma köprü bağlantılı, Ziya Uygur caddesi sonunda yapılan kazının akıbeti merak konusu oldu.

MESKİ Silifke Şubesi tarafından yağmur sonrası oluşan selin önlenmesi amacı ile başlatılan yağmur suyu drenaj borusu döşeme işi yarım kalırken, başlatılan çalışma sonrası ortaya çıkan tarihi yapıların durumu ve yolun açılıp açılmayacağı merak edilirken, bu konuda hiçbir yetkili kurumdan açıklama yapılmaması ise daha çok merak uyandırıyor.

Tarihi geçmişi binlerce yıla dayanan Silifke’de bu tür yapılara sürekli rastlanıldığını, geçmiş yıllarda Ziraat Bankasının binası yapılırken, kazı esnasında tarihi yapılar çıktığını ancak o dönemde alel acele binan betonu dökülerek yapıldığını dile getiren vatandaşlar, “Sadece Ziraat Bankası binası mı? Silifke’nin hemen hemen her yerinde bu tür tarihi yapılar bulunuyor ancak şimdiye kadar ortaya çıkarılan veya kazısı devam eden bir kazı çalışması olmadı.

Aylardır yol kapalı, çarşı trafiği zaten çok yoğun, bir de yolun kazı sonrası kapatılması, trafiği tamamen keşmekeş haline getirdi.

Konu hakkında yetkililerin kamuoyuna bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Hükümet Konağının yanında bulunan bu kazı ile ilgili kim veya kimler, hangi kurum açıklama yapacak, kamuoyunu kimler aydınlatacak? Bu açıklamanın bir an evvel yapılmasını arzuluyoruz” diyerek, bu sorunun çözülmesini istediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA