MEÜ diş hekimliğine yeni bina | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ diş hekimliğine yeni bina


 

Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı. Kentte 2016 yılında hasta kabulüne başlayan 12 bin 500 metrekarelik yeni binasında hizmet vermeye devam eden Diş Hekimliği Hastanesinin şehir ve bölgenin diş sağlığı alanındaki önemli bir ihtiyacını giderebildiği açıklandı.

SAĞLIK GÜVENCESİ OLAN HASTALARI BİRÇOK HİZMETTEN ‘ÜCRETSİZ YARARLANIYOR

Diş Hekimliği Hastanesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Hastanemiz 55 öğretim elemanı, 72 idari personel ve 178 ünit kapasitesiyle hizmet veriyor. Lokal cerrahi ve diş hekimliği girişimleri uygulanabilen kliniklerimizin de yer aldığı hastanemizde günlük 250 hastaya hizmet verilirken, 2024 Ocak ayı içerisinde toplamda 4.286 hastamıza sağlık hizmeti sunuldu. Sağlık güvencesi olan hastalarımız birçok hizmetten ‘ücretsiz’ olarak yararlanırken, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hastalarımız da birinci sınıf hizmeti, uygun olan ücretler karşılığında alabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Hastanede sadece şifa dağıtılmadığını aynı zamanda geleceğin diş hekimlerinin de yetiştiğini söyleyen Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bugüne kadar fakültemizden 115 diş hekimi mezun olurken, aktif olarak da 588 öğrencimiz diş hekimliği mesleği eğitimini almaya devam ediyor. Ülkemizin sağlık alanındaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını giderme noktasında Diş Hekimliği Fakültemizin bu başarıları bizleri gururlandırıyor.” şeklinde konuştu.

 

“HERKES ALTI AYDA BİR MUTLAKA DİŞ HEKİMİNE GÖRÜNMELİ”

Diş sağlığının önemine değinen Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl ise dental sağlığın sistemik birçok etkiye sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Atıl, "Dental sağlık birçok anlamda sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağzınız ne kadar temiz olursa vücudunuz da o kadar temiz olacaktır. Ağız bölgesi hem beslenme hem de sosyalleşme açısından çok önemli bir bölgedir. Ağzınızı ne kadar temiz tutarsanız psikolojik ve sistemik olarak rahat edersiniz. Dişteki rahatsızlık kalbinizi, böbreğinizi, karaciğerinizi hatta beyninizi bile etkileyecek sorunlara yol açabilir. Bu enfeksiyon da bütün vücuda etki eder ve hayatı tehlikeye sokacak durumlar oluşabilir. Bu yüzden herkes altı ayda bir mutlaka diş hekimine görünmelidir. Herkesi kontrollerini yaptırmak için Diş Hekimliği Hastanemize bekliyoruz." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA