‘Ucuz numaralara kanmam!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Ucuz numaralara kanmam!’


 

Akdeniz’de iddialı bir seçim kampanyası yürüten Başkan M. Mustafa Gültak, “Herkesin belediye başkanı olmak kolay değil “diyerek, yapmacık işlerle bu işlerin olmayacağının altını çizdi. Zaman zaman provakatif olaylarla karşılaşsa da huzuru korumak için çabaladığını aktaran Gültak bu ucuz numaralara kanmayacağını ifade etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Partisinin Mersin merkezdeki ilk belediye başkanı olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Haberci Gazetesi’ni ziyaret etti. AKP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Gültak, Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici ile bir araya gelerek seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Zaman zaman seçim gezilerinde provakatif olaylara maruz kalan Gültak, bunların ucuz numaralar olduğunu, kanmayacaklarını ve hiç kimseden korkmadan çalışmalarını sürdürmekte kararlı olduğunu vurguladı.

 

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK KOLAY DEĞİL, YAPMACIK İŞLERLE OLMAZ”

Akdeniz’de ki iddiasını sorduğumuzda Gültak, “Biz Akdeniz’de tabi ki güzel işler yaptık. Kimseyi ayrıştırmadık bir kere, bu çok önemli, bir belediye başkanı için. Herkesin belediye başkanı olmak kolay değil. Hele hele Akdeniz’de farklı dünya görüşü, siyasi görüşü olan insanların olduğu fraksiyonların, mezheplerin dinlerin, dillerin, ırkların fazla olduğu bir Akdeniz’de herkesin belediye başkanı olmak içtenlikle yapılan işlerle olur, yapmacık işlerle olmaz. Kalben insanlara dokunabilirseniz herkesin başkanı olursunuz. Çünkü oturup konuştuğunuzda mutlaka kişi ile fikri olarak siyasi olarak ayrışacaksınız. İyi bir oy alacağımıza inanıyorum çünkü özellikle ben Akdeniz’de kadınların, gençlerin, çalışanların, iş insanlarının bu huzuru bırakmayacaklarını düşünüyorum. Ve bu huzuru bırakmamaları gerektiğini her seferinde sahada görüyorum. Huzur her şeyden önemlidir. Huzurunuz yoksa paranız olsa bile yiyemezsiniz. Akdeniz’de artık huzur, kardeşlik, barış var” yanıtı verdi.

 

“HİÇ KİMSE, HİÇBİR ÖRGÜT BENİ KORKUTAMAZ. DELİKANLI BİR ŞEKİLDE GÜLER YÜZLE MAHALLELERDE GEZMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Provakatif olaylarla ilgili ise Başkan Gültak şunları söyledi; “Bizim partimizin programının olduğu bilinmesine rağmen oralara araçlar gönderiliyor, müzikler çalınıyor.  Biz aman ha diyerek bir şey olmaması için dikkat ve titizlikle davranıyoruz. Biz hiçbir zaman gerilimi arttıracak taraf olmayız. Ama tabi birisi bize tokat atmaya kalkarsa kendimizi savunuruz. Birilerinin gelip bize tokat atmasına, hakaret etmesine izin verecek değiliz. Zaman zaman provakatif olaylar oluyor. Bazı Birileri tarafından doldurulan bazı kişiler karşımıza çıkıyor. Belli ki bu kişiler bir merkez tarafından uyarılıyor sonra birileri video çekiyorlar. Basit ucuz numaralar bunlar, biz bunlara gelmeyiz. Sakin kalırız. Ama hakaret edilmesine izin vermeyiz. Kimseden korkmayız. Mustafa Gültak il başkanlığında milletvekilliğinde sahalardan hiç çekilmedi, hiçbir zaman da korkmadı, korkmaz. Hiç kimse, hiçbir örgüt beni korkutamaz. Delikanlı bir şekilde güler yüzle mahallelerde gezmeye devam edeceğim.

Yenipazar’a bir daha gideceğim. Daha çok kere gideceğim. Devamlı gittiğim yer zaten. Rahatlıkla da gezeceğim. Ufak tefek şeyler oluyor ki olur normaldir. Karşı taraf gerilim yaratmak isteyebilir ama biz buna gelmeyiz.”

 

“MECLİS ÜYESİ LİSTESİ BU DÖNEM DAHA VERİMLİ”

Son olarak özellikle sandalye üstünlüğüne sahip olmadığı için kendi yerel meclisinde ve Büyükşehir Meclisinde defansla karşılaşması nedeniyle zorlu süreçler yaşayan Gültak, meclis üyeleri listelerinin belirlenme sürecinde hatalardan ders çıkarılıp çıkarılmamasına ilişkin soruları da yanıtladı. Bu dönem için daha verimli bir liste yaptıklarına inandığını söyleyen Mustafa Gültak, “Genel merkezimiz, teşkilatlarımız, yetkililerimiz ile parti hiyerarşisi içinde bir meclis üyesi listesi yapıldı. Bu dönem tabi biraz daha farklı, geçen dönemlerdeki göremediğimiz konuları daha iyi gördük. Geçen dönem ben aslında Toroslar aday adayıydım ve son anda Akdeniz’e kaydırılmıştım. Listeler hazırdı.

Ama 5 yıldır Akdeniz’de hizmet veriyorum. Akdeniz’in kriterlerini, yapısını, kimin nasıl reaksiyonla davranacağını da biliyoruz. O yüzden genel merkezimiz ve partimizin yerel teşkilatları ile oturup ortak verimli bir liste yaptığımıza inanıyorum. Listemiz incelendiğinde tam olarak Akdeniz’i yansıttığını görürsünüz.

Geçen dönem aslında beni engellemek istediler ama Akdeniz halkı engellendi. Asfalt için bile meclisten destek alamadım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA