Muharrem İnce’den CHP’ye: ‘Ne utanmaz insanlarsınız’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muharrem İnce’den CHP’ye: ‘Ne utanmaz insanlarsınız’


 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tarsus’ta Haluk Bozdoğan’ın başta olmak üzere adaylarına itiraz ederek iptal ettiren CHP’ye sert sözlerle yüklendi. İnce, “CHP’li yöneticilere sesleniyorum; ne utanmaz insanlarsınız?” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Memleket Partisi'nden Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Haluk Bozdoğan'ın adaylığı CHP'nin itirazı üzerine düşürülmüştü. Bozdoğan'ın adaylığına itiraz CHP Mersin İl Başkanlığı, Haluk Bozdoğan’ın, CHP’deki merkez yoklamasına katıldığı, bu nedenle başka partiden aday olamayacağı ifade etmişti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin Tarsus adaylığının düşürülmesine YSK önünde tepki gösterdi, CHP’yi de sert sözlerle eleştirdi.

 

“BU ADAYLIKLARI NASIL ENGELLİYORSUNUZ”

İnce “Bu sorunu çözecek YSK. YSK’ya güvenmekten başka bir şansımız fakat bu ülkede tuz koktuğu için YSK’da farklı farklı kararlar alıyor. Tarsus’ta farklı, Mezitli’de farklı, Güzelbahçe’de farklı karar alıyor. İl Seçim Kurulu başka, İlçe Seçim Kurulu başka, YSK başka bir şey söylüyor. Sayın hakimler siyaseti bilmeden kararlar alıyorsunuz. Merkez yoklamasında şöyle mi yapmışlar; beş aday adayı var, beşini getirip Parti Meclisi’nde oy almışlar. Hayır tek bir kişi geliyor. O bir kişi de oylamadan geçiyor. Yani sahtekarlık yapıyor siyasi partiler. Sayın yargıçlar da buna alet oluyor. Bir kişi süresi içerisinde bir partiden istifa etmişse her şeyden istifa etmiş demektir. Hangi hakla kişilerine seçime girmesini engelliyorsunuz. Ön seçimi mi kaybettiler? Bu adaylıkları nasıl engelliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

“NE UTANMAZ İNSANLARSINIZ”

Açıklamalarında CHP’yi de sert sözlerle eleştiren İnce, “Polatlı CHP adayı MHP’liydi, CHP’nin Keçiören adayı İYİ Parti’nin il başkanıydı. YSK’ya söylüyorum bunları nasıl aday yaptınız? CHP’li yöneticilere sesleniyorum; ne utanmaz insanlarsınız? Yenimahalle, Mamak hariç hiçbir adayınız CHP’li değil. İYİ Partili, MHP’li hepsi. Bunları aday yaptınız ama Memleket Partisi’nin adaylıklarını iptal ettiriyorsunuz. Ey YSK sana nasıl güveneceğim? Peki CHP bu YSK sana büyükşehir mazbatalarını verecek mi? YSK bu seçimleri güvenilir şekilde yapamayacağını göstermiştir. Güvenimiz sıfırdır. Biz buralarda seçimlere gireceksiniz, göreceksiniz. Yargının, YSK’nın aldığı bu kararları tanımıyorum. Şiddetle kınıyorum.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA