Hüseyin Şendağ kitabını Koçak’a hediye etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hüseyin Şendağ kitabını Koçak’a hediye etti


 

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta doğup yaşayan ve ailesi 1924 yılındaki mübadelede Türkiye’ye gelen iş insanı Hüseyin Şendağ’ın 3 yıldır üzerinde çalıştığı ve yayınladığı “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” adlı kitabı çıktı. Şendağ, kitabını Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo’ya imzalayarak hediye etti.  Şendağ Zeytinyağları firmasının sahipleri olan Hüseyin Şendağ, “Kitabı çıkartmamda en büyük nedenlerden biri  Atalarımızın dili olan Girit dili olan Rumca’yı yeni nesillere aktarmak ve bu dünyaya güzel insaoğluna yararlı bir miras bırakmaktır. Benim çocukluğum Türkçe bilmeyen babaannemin yanında geçtiği için Girit dili olan Rumca’yı onun yanında öğrendim. Kitabımın içeriği ise A’dan Z’ye Girit dili Sözlüğü, Maniler, Sayılar, Övgüler, Girit yemeği tarifleri, Girit Adasında yaşayan Atalarımızın kısa  hayat hikayeleri bulunmaktadır. Kitabımızın satış yerleri Tarsus Seher Kitap Kırtasiye ve Şendağ Zeytin yağları Satış Ofisidir” şeklinde konuştu.

Şendağ, ilk baskısı bin 500 adet basılan 135 sayfalık “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” adlı kitabında 3 bin 500 kelime bulunduğunu ve gelecek kuşaklara Girit dili olan Rumca’yı aktarmak istediklerini belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA