‘Hizmet, proje ve yatırımlara kaldığımız yerden devam edeceğiz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Hizmet, proje ve yatırımlara kaldığımız yerden devam edeceğiz’


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, seçim kampanyası kapsamında, Şevket Sümer ile Güneş Mahallelerini ayıran 142. Cadde üzerinde, Akdeniz Belediyesi tarafından tamamen yenilenip bölge esnafı ve vatandaşlara kazandırılan Pazar Sokağı’nı gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi.

AKP Mersin İl Başkanı Âdem Aldemir ile Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Gültak, her gün binlerce vatandaşın alışveriş yapmak için uğradığı, Akdeniz Belediyesince yenilenerek her yönüyle estetik ve modern bir görünüme kavuşturulan pazaryerinde esnaf ve alışverişe çıkan vatandaşlarla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet etti.

 

“CADDEYİ VE BİNALARI TAMAMEN YENİLEDİK”

Akdeniz’i 5 yılda değiştiren hizmetleri anlatan, kadınlar, gençler için hayata geçen kültür, sanat, eğitim, spor projelerini hatırlatan Başkan Gültak, değişimin sürmesi için 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Başkan Gültak, Akdeniz’de dokunmadık insan bırakmadıklarının altını çizerek; “Bugün de şehrin kalbinin attığı caddelerden biri olan 142. Caddedeyiz. Burası Yeni Pazar olarak da biliniyor. Daha öncesinde maalesef şu gördüğünüz cadde yoktu, paslanmış demirler üzerinde esnaf, seyyar satıcılar burada hizmet vermeye çalışıyordu. Çevre Bakanlığımızdan aldığımız hibe ile birlikte bu caddeyi baştan sona yeniledik. Dükkânlar tamamen tek tip oldu. Bütün binalar da giydirildi. Kapalı bir semt pazarını buraya kazandırdık” dedi.

 

“KAVGAYI BİTİRDİK, KARDEŞLİK VE HUZURU GETİRDİK”

Başkan Gültak; hizmet, proje ve yatırımların yeni dönemde de süreceğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Her şeyden önemlisi de Akdeniz’de artı kardeşlik var, huzur ve barış var. Eskiden buralardaki esnaf, kepenklerini kapatmak zorunda kalıyordu, işyerlerini günlerce açamıyorlardı. Ama her türlü vergi ve sigortalarını ödüyorlardı. Oysa bugün mahallelerimizde huzur ve kardeşlik var artık. Herkes rahatlıkla alışverişini yapabiliyor. Hatta gece saatlerinde bile kadınlar alışverişe çıkabiliyor. Şevket Sümer, Güneş ve Hal mahallelerinin birleştiği bir bölgeden bahsediyoruz. Bu sokaklarda ayrıca uyuşturucu satıcıları da faaliyet gösteriyordu. Şu an uyuşturucu da yok. Yani geldiğimiz günden bugüne kadar hem uyuşturucunun belini kırdık, hem de terörle mücadele ederek bunları engelledik. Kavga dövüş bitti, artık insanlarımız kardeşlik, huzur ve güven içinde yaşıyor.”

 

“TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİ AKDENİZ’DE HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUM”

“Akdeniz’de, hiçbir ayırım yapmadan herkesin ve her kesimin belediye başkanı oldum” diyen Başkan Gültak; “2019’dan bu yana kadar Kürt’ünün, Zaza’sının, Arap’ının, Alevi’sinin, Sünni’sinin ve Yörük’ün; herkesin belediye başkanı olmayı başardık. Seçildiğimiz günden bu yana kadar hiç işçi çıkarmadık. Kadınlara ve gençlere yönelik kültür evleri, meslek kursları ve etüt merkezi gibi birçok proje hazırladık. Kimseyi ayrıştırmadık. Tüm insanlarımıza ve mahallelerimize hizmet ulaştırdık. Bu önemliydi, çünkü Akdeniz mozaiği güzel bir ilçe. Biz de bu mozaiğin, herkesin belediye başkanı olmayı başardık. Bu nedenle inanıyorum ki 31 Mart’ta da farklı siyasi görüşten insanlarımızın desteğini alarak Akdeniz’de hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açıklamasının ardından Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve beraberindeki heyet, ilçeye bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde, 142. Cadde üzerine kurulan sabit pazara girerek burada çalışan esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti, hal hatırlarını ve isteklerini sordu. Her zaman olduğu gibi çocukları da unutmayan Başkan Gültak, çeşitli oyuncak ve hediyelerle onları da sevindirdi.

 

YÖRÜKLERLE BULUŞMA…

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, gün içinde Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sayın Serdar Soydan ve Toroslar Belediyesi Başkan Adayı Ali Öz ile birlikte, Arslanköy Mera Birlik Başkanı Hasan Dudaklı’nın organize ettiği Dudaklı Yörükleri Buluşması programına da katıldı.

Büyük bir coşkunun yaşandığı, sıcak ve samimi anların yaşandığı buluşmada Başkan Gültak, gösterdikleri sıcak ilgi nedeniyle Yörük vatandaşlara teşekkür etti, 31 Mart için destek istedi. Başkan Gültak, gün içinde ayrıca Hallaç Narenciye Paketleme Fabrikası’nı da ziyaret ederek emekçilerle sohbet etti, hem Akdeniz hem de Büyükşehir seçimlerinde destek talep etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA