Mezitli’de bir ilk daha | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de bir ilk daha


 

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediyesi, kadınların ekonomik özgürlüklerini desteklemek amacıyla oldukça önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.Kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla adını dünyaya duyuran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların ekonomik yönden güçlü olmaları için 2. El Giyim ve Eşya Satış Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Hafta içi Salı ve Cuma günleri açık olan Pazarda; 83 kadın ikinciel giysi ve eşya satışı yaparak ekonomik olarak daha bağımsız hale gelecek. Kadınlar, Yeni Mahalle Kadın Üretici Pazarı’ndaki stantları kullanarak satış yapacak.

 

“BAŞVURAN KADINLARA BURADA İMKAN SAĞLAYACAĞIZ”

Mezitli’de yaşayan kadınlara her türlü olanakları sağladıklarını dile getiren Başkan Tarhan,“Mezitli’de herkesin bildiği gibi 10 yıllık çalışma dönemimizde kadınlarımızı ön planda tuttuk. Kadınlarımızın ekonomik yönden özgürlüğe kavuşmalarını istedik. Fakat ülkemizin geldiği şu durumda artık herkes ekonomik sıkıntı çekmekte. Birçok harcama kalemleri zorluklarla alınırken bunların başında giyimin olduğunu biliyoruz. Avrupa’da bu tür pazarların çok yaygın olduğunu gördük. Bizlerde Yeni Mahallemizde bulunan Merkez Kadın Üretici Pazarımızın boş olduğu günlerde kadınlarımızın Salı ve Cuma günleri hizmetine açtık. Şu an da 83 tane kadımız bu pazarımızda yararlanmış oluyor. Bir tek koşulumuz var kadınlarımızın Mezitli’de oturması. Şu an yerimiz var isteyenler başvuruda bulunabilirler. İleri ki günlerde antika pazarı projemizi hayata geçireceğiz. İstiyorum ki bu projelerimiz diğer belediyelere de örnek olsun. Mezitli’nin kadınları bu projemizle her zaman ki Türkiye’ye örnek olacaktır. Ben onların sayesinde onların bana verdiği güç ile çalışmalarımı sürdürüyorum. Yine onların sayesinde çalışmalarıma devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞKAN TARHAN HER KESİMİN SESİNİ DUYUYOR”

Durumu iyi olmayan aileler buradan ihtiyaçlarını giderebileceklerini ifade eden Yeni Mahalle Muhtarı Ömer Kaykaç,“Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yine bir ilke imza atarak 2. El Giyim ve Eşya Satış Pazarını hayata geçirdi. Kadınlarımız daha önce sokak aralarında ikinci el eşyaları satmaktan kurtuldular. Şimdi ise tertemiz stantlarda satışını yapıyorlar. Avrupa’da çok yaygın olan bu pazarlarımızın Başkanımızın girişimleriyle daha da çoğalacağını düşünüyoruz. Kadınlarımız burada bir ek gelir elde ederken, durumu iyi olmayan aileler ise daha ucuz ve daha elverişli ürünlere sahip olabiliyorlar. 7’den 70’e herkesin sesini duyan halkçı başkanımız Neşet Tarhan’a tekrardan teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

“BAŞKAN TARHAN’IN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Mezitli’nin adını tüm dünyaya duyurduğunu ve ilçe halkı olarak Başkan Neşet Tarhan’dan çok memnun olduklarını dile getiren kadınlar; “2. El Giyim ve Eşya Satış Pazarımızda destek veren ve katkıda bulunan Başkanımız Neşet Tarhan’a tüm emekçi kadınlar adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz her zaman başkanımızın yanındaydık, yanında olmaya devam edeceğiz Her Salı ve Cuma günü tüm Mersin’i Kadın Üretici Pazarımızın bulunduğu yere bekliyoruz” ifade ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA