MTSO, Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna seçildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO, Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna seçildi


 

Haber Merkezi

 

Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed Al Wakil’in ev sahipliğinde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye iş heyetinin katılımıyla gerçekleştirilen Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da eşlik etti. Toplantıda, Doğu Akdeniz’in en önemli kenti olan Mersin’in bölgedeki önemine vurgu yapılırken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna seçildi.

 

MTSO, TÜRK - ARAP TİCARET ODALAR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte gerçekleştirdikleri Mısır seyahati sonrası yaptığı açıklamada, Mısır’ın sadece 110 milyon nüfusu ile büyük bir pazar olmadığını, aynı zamanda 23 Arap Birliği ülkesiyle ve tüm Afrika ülkeleriyle serbest ticaret anlaşması olan ve dolayısıyla 3 milyarlık bir pazara açılan önemli bir kapı olduğunu vurguladı. Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Arap ülkelerinde 19 bin Türk şirketi çalışmaktadır. Türkiye’ye Arap ülkelerinden 9 milyon turist gelmektedir. TOBB’un etkin girişimi ve MTSO’nun da Türk - Arap Ticaret Odalar Birliği Yönetim Kuruluna seçilmesiyle, 23 Arap Birliği ülkesiyle daha etkin iş birlikleri kurabileceğiz.  Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (ASCAME) de dönem başkanı olan Mısır’la MTSO arasında daha eskiye dayanan olumlu bir ilişki vardı. Bundan sonra Mısır, Orta Doğu ve Afrika ile ilişkilerimiz daha farklı bir seviyeye gelecektir.”

Toplantıya, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh, Arap Odalar Birliği Başkanı Samer Abdullah Nass ve Arap Odalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Khaled Hanafy de eşlik etti. İş insanlarıyla güncel, bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA