Güney Afrika’dan işbirliğini artırma çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güney Afrika’dan işbirliğini artırma çağrısı


 

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Mersin’e ziyaretinin formalite olmadığını, haftanın tamamını Mersin’e ayırdığını belirterek, “Güney Afrikalı işadamlarının Mersin’de yatırım yapmaları için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika’da yatır

KIYMET GÖKÇE 

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği görevine yeni atanan Malefane, ilk resmi ziyaretlerinden birini Mersin’e yaptı. Beş günlük bir ziyaret kapsamında Mersin’e gelen Büyükelçi Malefane, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile de sahil Valilik makamında bir araya geldi. Büyükelçiye Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Mersin Konsolosu Numan Olcar eşlik etti.

“MERSİN İLE İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini dile getiren Büyükelçi Malefane, özellikle Mersin için başkanlık düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmesini çok isteğini söyledi. İki ülke arasında birçok ortak nokta ve değer olduğunu vurgulayan Malefane, göreve yeni başladığını ve ilk resmi ziyaretlerinden birini Mersin’e gerçekleştirdiğini ifade etti. Mersin’e ilk gelişi olduğunu, ancak bunun son olmayacağını belirten Malefane, Mersin ile var olan işbirliğini geliştirmek istediklerinin altını çizdi.
Mersin ziyaretini, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin resmi internet sitesinden fotoğraflarla birlikte anında duyuracakları bilgisini veren Malefane, “Bu kapsamda Mersin’in tanıtımını da yapacağız ve bunun devam etmesini arzu ediyoruz. Mersin’deki ziyaretimizi, kapsamlı bir şekilde bugün internet sitemiz aracılığıyla tüm Afriya’ya duyuracağız. Sizin görüşleriniz, bizim Mersin ile çalışmalarımıza başlamamız için çok önemli bir enerji olacak. Sizin yönlendirmelerinizle ben de Mersin ile ilişkilerin geliştirilmesine katkı koyacağım” diye konuştu.

“BU HAFTANIN TAMAMINI MERSİN’E AYIRDIM. BU FORMALİTE BİR ZİYARET DEĞİL”
“Bu haftanın tamamını Mersin’e ayırdım. Bu formalite bir ziyaret değil” diyen Malefane, Mersin’de 20 Mayıs Cuma gününe kadar kalacağını, bu sürede işadamları, Mersin Limanı, Mersin Üniversitesi gibi birçok ziyaret gerçekleştireceğini, her noktaya dokunacağını açıkladı. Bir hafta boyunca boş kaldıkları her zamanda Mersin’in güzelliklerini görmek için gezeceklerine de vurgu yapan Malefane, “Ülkeler bazında yapılacak üst düzeyde gelişmeler, aslında bizlerin yapmış olduğu bu ziyaretlerle anlam kazanıyor. Dolayısıyla Sayın Vali ile şahsımın birlikte yapacağı çalışmalar, Mersin ile var olan ilişkilerin gelişmesinde büyük önem taşıyacak. Güney Afrikalı işadamlarının Mersin’de yatırım yapmaları için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika’da yatırımları var. Bunları geliştirmemiz gerekiyor. Mersin’e kalacağım bu bir haftada Sayın Vali ile iyi bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Vali Çakacak’ı, bir işadamları heyetiyle birlikte en kısa zamanda Güney Afrika’da ağırlamak istediklerini de dile getiren Malefane, kendisinin de Güney Afrikalı işadamlarını Mersin’e getirme konusunda çalışma yapacağını aktardı. Çakacak’a, “Bizi de ekibinizin bir parçası olarak görün. Tam bir işbirliği içinde sizlerle beraber çalışmak istiyoruz” diyen Malefane, Çakacak’ın yönlendirmelerinin kendileri için bir görev olacağından kuşku duymamasını istedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da Mersin’de geçireceğini belirten Malefane, şimdiden bayramı kutladığını sözlerine ekledi.

“EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİN DAHA DA BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ”
Büyükelçi Malefane’yi Mersin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Çakacak, Güney Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye cumhurbaşkanlarının karşılıklı ziyaretleri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Güney Afrika’ya gitmesiyle başlayan üst düzeydeki ziyaretlerin, iki ülke arasında var olan ilişkilere önemli bir ivme kazandırdığını söyledi. Büyükelçinin Mersin’e gelmesi ve Mersinli iş adamlarının Güney Afrika ziyaretlerinin de özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacağını dile getiren Çakacak, şunları söyledi: “Birçok iş adamımız, tekstilden madene kadar çok farklı sektörlerde Güney Afrika ile iş yapıyorlar. İki ülke arasında karşılıklı var olan ilişkilerin, iş dünyasının temsilcilerinin karşılıklı ziyaretleriyle ekonomik anlamda daha da büyümesini istiyoruz ve ümit ediyoruz. Bu açıdan Sayın Büyükelçinin Akdeniz’in incisi Mersin’e yaptığı bu ziyareti çok anlamlı buluyorum.”
Büyükelçi Malefane’nin, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Mersin Tanıtım Günleri’ne gelmesinden de memnuniyet duyduklarını ifade eden Çakacak, Malefane’ye teşekkür etti. Büyükelçinin Mersin’e 5 gün ayırmasının önemine vurgu yapan Çakacak, bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Mersin, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısıdır. Sayın Büyükelçinin Mersin’de yapacağı ziyaretler, iki ülke ilişkilerinin gelişmesine de son derece büyük katkı yapacak. Güney Afrika Cumhuriyeti’ne davetine de teşekkür ediyorum. Biz de Güney Afrikalı işadamlarını burada görmekten büyük mutluluk duyacağız.”
Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve Büyükelçi Malefane, birbirlerine karşılıklı hediyeler sundular. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA