Yenişehir öğrenci yurdu tamamlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir öğrenci yurdu tamamlandı


 

Hali hazırda 10 öğrenci yurdu bulunan Mersin’de tamamlanan Yenişehir yurdu ile öğrenci barındırma kapasitesi 18 bin sayısına ulaşacak.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir İlçesinde yapımı tamamlanan yüksek öğretim öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan’a, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de eşlik etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırım programı kapsamında, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy kampüsünde 41 bin 285 metrekare alan üzerine inşa edilen yüksek öğretim yurdun binalarında incelemeler yapan Vali Pehlivan, yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programları kapsamında yapımı tamamlanan ve şu anda tefrişatı hızlı bir şekilde yapılmakta olan yurt binasındayız. Bu binamızın tamamlanmasıyla birlikte Mersin ilimizde öğrenci barındırma kapasitemiz 18 bin sayısına ulaşacak. Şu an itibariyle ilimizde 10 yurdumuz var ve bu yurtlarımızda 16 binin üzerinde öğrencimizi barındırıyoruz. Yurtlar ve çevresinde oluşturulacak hizmet binalarının toplam kapalı alanı ise 78 bin 800 metrekare olacaktır. İnşaat süreci tamamlanan yurdumuz toplam kapasitesi 1250 kişilik kapasitesi ile yüksek öğretim öğrencilerimize barınma imkânı sağlayacaktır.

İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim sezonunda hiçbir öğrencimiz barınma sıkıntısı yaşamayacak şekilde öğrencilerimizin yurt ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tedbirlerimizi almıştık. Valiliğimizin himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ilgili arkadaşlarımızın gayretleriyle ve ebetteki Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle gerekli kapasiteleri oluşturarak öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşıladık.

Bu bloğun bitişiğinde geçtiğimiz eğitim öğretim başında hizmete aldığımız ve kız öğrencilerimizi barındırdığımız yurt binamız var ve orada 2 bin öğrencimiz barınıyor.

41.285 m² alanı üzerine inşaat edilen öğrenci yurdu iki blok olarak planlanmıştır. A blok 1.500 kişi kapasiteli olup; bodrum ve zemin kat hariç olmak üzere 8 kattan oluşan toplam kapalı alanı ise 47.885 m²’dir. A blokta, 13’ü engelli odası olmak üzere toplam

503 oda bulunmaktadır. Ayrıca 235 kişilik konferans salonu ve 504 kişilik yemekhane bunun yanında etüt salonları, çamaşır yıkama ve kurutma alanları bulunmaktadır.

Biraz önce gezdiğimiz bloğumuzda toplam kapalı alanı 30 bin 132 metrekaredir. 8’i engelli odası olmak üzere toplam 308 oda bulunmaktadır. Ayrıca 129 kişilik konferans salonu ve 300 kişilik yemekhane bulunmaktadır. Yurtlarımız standartlara uygun odalarımız geniş, sosyal donatıları muntazam, ortak kullanım alanları son derece titiz bir şekilde dizayn edilmiş, öğrencilerimizin rahatlıkla barınabileceği odalarla, ortak kullanım alanlarıyla, etüt salonlarıyla, konferans salonlarıyla, yemekhaneleriyle donatılmış durumda.

Bu çalışmalar ülkemizin bütün İllerinde olduğu gibi Mersin İlimizde de devam ediyor. Gençlik Spor Hizmetlerimiz bu anlamda her geçen gün daha da standartları üst seviyelere çıkıyor. Burada maksat ilimize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde barındırılmasını sağlamak. Mersin'imize misafir olarak gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak devletimiz adına bizlere düşüyor.

İkisi devlet üniversitesi olmak üzere Mersin’de 4 adet üniversitemiz bulunmaktadır.

En çok öğrenci kapasitesi olan Mersin Üniversitemiz’de yaklaşık 45 bin civarında öğrencimiz eğitim öğretim hayatlarına devam ediyorlar.

Diğer bir devlet üniversitemiz olan Tarsus Üniversitesi de günden güne öğrenci kapasitesi ve bölümleri artış göstermektedir. Tarsus'ta da yurt kapasitemizi arttırma çalışmalarımız devam ediyor, yeni yurt yapımıyla ilgili gerekli duyuruları da kamuoyuyla paylaşacağız. Bu projemizi de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programı çerçevesinde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA