Silifke’ye sulama göleti yapılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’ye sulama göleti yapılacak


 

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ile Silifke Evkafçiftliği Mahalle Muhtarlığının DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne yaptıkları girişimler sonucu ilçeye sulama göleti yapılmasına karar verildi.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Evkafçiftliği Mahallesi Pınarbaşı kaynağının bulunduğu mevkiine sulama göledi yapımına ilişkin yazıyı Mahalle Muhtarlığına gönderdi. 

DSİ 6. Bölge müdürlüğünün 08.04.2016 tarihli ve 109893 sayılı yazısı işe şöyle: 
“Yapılan incelemeler neticesinde; Evkafçiftliği Mahallesi arazilerinin sulanması için Pınarbaşı kaynağı akımlarının kaynağı değerlendirilerek depolama yapılması ve boru sulama sistemi geliştirilmesi uygun görülmüştür. Söz konusu sulamanın teknik rapor ve proje yapımına yönelik çalışmalar başlatılmış olup, 2016 yılı içinde proje yapım işinin tamamlanması amaçlanmaktadır.”
Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, amaçlarının Evkafçiftliğindeki bütün verimli arazilerin sulanarak ekonomiye katkı sağlanması olduğunu belirterek, “Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği olarak Silifke’nin 23 mahalle muhtarını da yanımıza alarak Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette Bölge müdürümüze Evkafçiftliği Mahalle Muhtarı Mustafa Üredi ile birlikte Evkafçiftliği’nin sulama sorununu ilettik. Bölge Müdürlüğü de sorunumuza anında cevap vererek sulama göletinin yapılmasını istediğimiz alanda fizibilite çalışması yaparak, Pınarbaşı kaynağının olduğu yere gölet yapılmasına karar verdi. 2016 Yılı içinde planlaması ve incelemeleri tamamlanan alanda gölet yapına başlanacak” dedi.
Bölgenin çok verimli tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Akdoğan, “Göksu Vadisi köyleri arasında yer alan Evkafçiftliği verimli tarım arazilerine sahiptir. Türkiye’nin ilk turfanda ve erkenci meyveleri en kaliteli şekilde buralarda üretilmektedir. Yapılacak olan gölet ve kapalı sistem sulama ile birlikte hem üretim artacak hem de Ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. Göletin en kısa sürede yapılması için takipçisi olacağız. Göletin yapılmasına destek veren DSİ 6. Bölge Müdürlüğüne ve bölgenin gelişmesi için elini taşın altına koyan Mahalle Muhtarı Mustafa Üredi’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Verimli ama sulanamayan arazilerin suya kavuşacağını söyleyen Evkafçiftliği Mahalle Muhtarı ve Evkaf Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Üredi, “Evkafçiftliği sulama suyun azlığından dolayı her geçen gün göç veren bir mahalle olmuştu. Göletin yapılmasıyla hem verimli tarım arazilerimiz sulanmış, hem de şehirden tekrar köye göçü başlatmış olacağız” dedi. 
Özellikle yaz aylarında büyük su sıkıntısı çektiklerini ifade eden Üredi, “Kuraklık nedeniyle özellikle yaz aylarında su gözlerimiz azalıyor hatta bir çoğu kuruyor. Bu nedenle vatandaşlarımız 10 günde sulaması gereken arazisini 2 ay gibi bir sürede sulamak zorunda kalıyor. Bu da verimli ürün alınmasına engel oluyor. Su olmadığı için verim olmuyor, verim olmadığı içinde köylü kazanamayınca şehre göç etmek zorunda kalıyor. Yapılacak olan bu göletle birlikte genç nesli tekrar köyde tutabileceğiz” dedi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA