Gökyüzünü fethettiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gökyüzünü fethettiler


 

5. Bölgesel Mersin Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği Yapıldı

Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu, Türk Hava Kurumu ve Toroslar Belediyesi işbirliğiyle “5. Bölgesel Mersin Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği” düzenlendi. Etkinlik, Toroslar Belediyesi’nin üniversiteye tahsis ettiği Halkkent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pistinde yapıldı.

Yapılan etkinliğin gençlerin havacılığı tanıması, benimsemesi ve ilgi göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sosyal ve kültürel etkinliklerle halkı kucaklayan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, havacılığının gelişmesine katkı sağlayan Hezarfen Ahmet Çelebi, Lagari Hasan Çelebi, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ’ı saygı ve rahmetle andığını dile getirdi. Prof. Dr. Taşkın konuşmasında ayrıca üniversitede yeni açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin yalnızca ilimize değil bölgemize ve ülkemize de yararlı olacağını kaydetti.
THK Mersin Şube Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu ise binlerce havacı, model uçakçı, paraşütçü, planörcü yetiştiren bir kurum olarak, bu yıl 5’incisi düzenlenen etkinlikte bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Mersin Model Uçak Grubu tarafından koordine edilen etkinlikte,  gerçekte olan uçaklardan değişik ölçeklerde küçültülmüş 200’e yakın model uçak, gösteri uçuşu yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA