ÇBK avantajı kaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK avantajı kaptı


 

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında, sahasında İspanya’nın Casademont Zaragoza takımını 79-62 yenen Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin, 3 maç üzerinden oynanan turnuvada ikinci maçı kaybetse dahi son maçı evinde taraftar desteğiyle oynama avantajı elde etti.

SUAT ÖZDAL

 

FIBA Avrupa Şampiyonlar Liginde mücadele eden temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin çeyrek final karşılaşmasında İspanyol temsilcisi Zaragoza’yı konuk etti. Mersin Valisi Ali Hahza Pehlivan ile kent protokolü ve taraftarının yoğun katılım gösterdiği maçta renkli görüntüler dikkat çekti.

Ev sahibi avantajı ile ilk maçını Mersin Servet Tazegül Spor Salonunda oynanan Çukurova, ilk yarıda ortaya koyduğu hücum performansı ile Zaragoza karşısında 51/42 üstünlük sağlarken Marina Mabrey, Kahleah Copper çift haneli skor üreterek takımda öne çıkan isimler oldu.

İkinci yarıya temsilcimiz iyi başlayan taraf olurken dış atışlardan ve ikili oyunlardan bulduğu sayılarla rakibine üstünlük sağladı.

Zaragoza ekibi ÇBK'nın agresif savunması karşında skor üretmekte zorlanırken ÇBK skor üstünlüğünü sağlayarak sahadan 79/62 galip ayrılarak yarı final avantajını kaptı.

Yeni transferler göz doldurdu. Maria Araujo, Kahleah Copper, Stephanie Mavunga, savunmadaki performanslarının yanında hücumdaki katkıları Marina Mabrey ve Olivia Epaupa ile birlikte takımı ateşleyen isimler oldu.

Taraftar gücünü arkasına almak isteyen ÇBK’nın süslemeler ile salon ambiyansı sağlaması başarılı bulundu. Bu durumdan etkilenen taraftar maç boyunca ıslık, alkış ve tezahüratlar ile takıma destek oldu. Periyot aralarında Beyaz Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Step Grubu, jimnastik gösterileri ve maç sonunda taraftarın galibiyet coşkusuna eşlik eden motor gruplarının sahayı turlaması alkış aldı.

Dörtlü final için önemli bir sınavdan geçen Çukurova, takım olarak 39 ribaund, 22 asist,13 top çalma, 10 top kaybı, 4 blok performansı oryaya koyarken, 68 hücum performansı sonrası 29 isabet oranıyla yüzde 42,6 performansı ile 79 sayı üretti.

Temsilcimiz ÇBK top kayıpları sonrası 22 sayı üretirken hızlı hücumlardan 16 sayı, boyalı alandan 32 sayı, bençten gelenlerden 4 sayı üretti. Maçta 20 sayılık farkı yakalayan ÇBK karşılaşmayı 38 dakika 41 saniye önde götüren taraf oldu.

Takımda Marina Mabrey 26 sayı, Kahleah Copper 20 sayı, Stephanie Mavunga 14 sayı, Olivia Epaupa 10 sayı, Maria Araujo 5 sayı Kuanitra 4 sayı performansı ile takımına katkıda bulunan isimler oldular.

Aynı gün oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlarda ev sahibi ekipler galip geldi.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Avenida’yı 98- 91 yendi.

DVTK HUN 78-Villeneuve-d'Ascq da, Prag 78-Beretta Famili’yı 66-  60 mağlup etti.

Çeyrek final karşılaşmaları 28 Şubat Çarşamba günü oynanacak. Deplasmanda galip gelerek durumu 2/0 yapan takımlar yarı finale adını yazdıracak. Durumu 1/1 getiren takımlar ise deplasmanda 6 Mart Çarşamba günü tekrar karşılaşacak durumu 2/1 yapan ekip yarı finale adını yazdıran taraf olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA