Cumhur İttifakı meclis üyelerinde büyük değişim | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhur İttifakı meclis üyelerinde büyük değişim


 

Meclis üyesi listelerinin YSK’ya teslim edilme süresinin bitmesine saatler kala Mersin’de 13 ilçenin 2’si AKP ve 8’i MHP’nin elinde olan Cumhur İttifakı’nda Meclis Üyesi aday listeleri belli oldu. Meclis üyelerinde büyük değişikliğe gidiliği görüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart Mahalli İdare seçimlerine yönelik belirlediği seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etti.

Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00’ye kadar iletti.

Başvurularını bugün saat 17.00’ye kadar sunması gereken bağımsız adaylar da başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına yaptı.

Seçim takvimine göre, bundan sonraki süreçte siyasi partiler aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat’a kadar tamamlayabilecek.

Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat’ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart’ta açıklanacak.

 

CUMHUR İTTİFAKI MERSİN’İ İSTİYOR

Meclis üyesi listelerinin YSK’ya teslim edilme süresinin bitmesine saatler kala Mersin’de iddialı bir seçim kampanyası sürdüren Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP’nin Mersin Meclis Üyesi aday listeleri ve kontenjan adayları netlik kazandı.

 

BELEDİYE MECLİSLERİNDE SON DURUM

Hali hazırda Mersin’de 13 belediye başkanlığında yönetim; Akdeniz ve Aydıncık’ta AKP’nin, Toroslar, Silifke, Erdemli, Anamur, Gülnar, Bozyazı, Mut ve Çamlıyayla’da ise MHP’nin elinde bulunuyor. Sahip olunan 10 ilçe belediyesinde Cumhur İttifakı’nda olmasına rağmen belediye meclisinde çoğunluğa sahip olunamayan tek ilçe belediyesi ise AKP’li Akdeniz Belediyesi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 79 kişilik meclisinde de çoğunluğa sahip olan Cumhur İttifakı, sandalye üstünlüğü nedeniyle sık sık yönetimdeki CHP’li Vahap Seçer’in ‘engelleniyorum’ suçlamalarının hedefi oldu.

 

AKP’DE GÜÇ SAVAŞLARI YAŞANDI

Listelerin belirlenme sürecinde özellikle AKP’de büyük çekişme yaşandığı öğrenildi. Güç savaşlarına sahne olan meclis üyeliği listelerinde kontenjan adayı olmak isteyenler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandığı görüldü.  

İl yönetiminin zayıf kaldığı partide bu dönem yeniden aday gösterilen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geride kalan 5 yılda meclis çoğunluğuna sahip olamaması nedeniyle yaşadığı zorlukları tekrar yaşamamak adına adeta yoğurdu üfleyerek yedi.

Meclis üyeliği listelerinin belirlenmesinde etkin olan Gültak’ın, kurmayları olacak isimleri üzerinde titizlikle çalıştığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA