Mersin plastik atık zehri soluyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin plastik atık zehri soluyor!


 

Başta plastik atık geri dönüşüm tesisleri olmak üzere diğer kirli sanayi faaliyetlerinden dertli Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’ne giden Mersin Çevre Platformu üyeleri. Halkı bilgilendirdi. “Zehir soluyoruz” uyarısı yapan uzmanlar, “Yalınayak bölgesindeki sanayi kirliliği hepimizin sağlığını bozuyor” bilgi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Yalınayak ile Şevket Sümer mahallelerinde son 10 yıldır çoğalan ve bir bölümü ruhsatsız olan sanayi sitelerinin yarattığı kirlilik halkın tepkisine neden olmaya deva ediyor.

Son olarak Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’ne giden Mersin Çevre Platformu üyeleri. Halkı bilgilendirdi. “Zehir soluyoruz” uyarısı yapan uzmanlar, “Yalınayak bölgesindeki sanayi kirliliği hepimizin sağlığını bozuyor” bilgi verdi.

 

TEHLİKE KAPIMIZDA

Bilinçlendirme çalışmasına platform paydaşı Mersin Tabip Odası’ndan halk sağlığı uzmanları da katıldı. “Tehlike Kapımızda” başlığıyla broşür dağıtarak, halkı birebir bilgilendiren Mersin Çevre Platformu üyeleri, “Mahallelerimizdeki plastik atık zehrini hepimiz soluyoruz yalınayak bölgesindeki sanayi kirliliği hepimizin sağlığını bozuyor” diyerek şu bilgileri verdi;” Yalınayak bölgesinde bulunan beton fabrikası, plastik atık yakma ve plastik malzeme üretimi yapan tesisler, kamyon kasası üretimi yapan işletmeler, atık ve hurda toplama İşletmelerinin çalışması sonucunda açığa çıkan zehirli gazlar, atık sular, tozlar ve gürültü, atık hurda tesislerinin çalışmalarından yayılan kötü kokular ve tozlar bölgeyi yaşanmaz hale getirdi.

 

KİRLİ HAVA; HASTALIKLARA VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ BOZMAYA, DNA HASARINA SEBEP OLUYOR

Plastik geri dönüşüm işletmelerinde kullanılan ve yakılan hammaddenin çoğu zehirli ve yurt dışından ithal edilen plastik atıklardan oluşuyor. Üretim sonucu açığa çıkan zehirli gazlar ve ağır metaller ve diğer kalıcı organik kirleticilerin toprağa, suya, havaya ve gıdaya karışması sonucunda, insan sağlığında geri dönüşümü mümkün olmayan hasarlara neden oluyor. Tüm atıkların oluşturduğu çevre kirliliği kanserin oluşumunu da yoğun bir şekilde tetikliyor. Ayrıca açığa çıkan kimyasallar ve ağır metaller sinir sistemi hastalıklarına, tiroid fonksiyonu bozukluklarına, şeker hastalığı ve kısırlık gibi hormonal hastalıklara, astım, kalp-damar hastalıklarına ve bağışıklık sistemini bozmaya, DNA hasarına sebep oluyor.

Birlikte mücadele edersek sağlığımızı ve çocuklarımızın geleceğini koruruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA