Eczacıların sorunları görmezden geliniyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eczacıların sorunları görmezden geliniyor!


 

Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Mersin Eczacı Odası tarafından bilimsel eczacılığın 177. yılını kutlamak amacıyla “Eczacılık Günü Etkinlikleri” düzenlendi.

Haber Merkezi

 Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Bir, Mersin Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürü Hüsne Olgar, Ziraat Mühendisleri Mersin Şube Müdürü Mustafa Kemal Karaoğlu, bazı dekanlar ile çok sayıda akademisyen, eczacı ve öğrenci katıldı.

ECZACILIĞIN DANIŞMANLIK YÖNÜ KUVVETLENDİRİLMELİ
 “Eczacılık, çok örgütlü ve disiplinli bir meslek grubu. Mesleğimle ve meslek grubumla gurur duyuyorum” diyen Başkan Hüseyin Şimşek, 10 yılı aşkın süredir eczacılık mesleği ve sorunlarının görmezden gelindiğinin altını çizerek, eczacılığın danışmanlık yönünün kuvvetlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan da, “Sağlığın korunmasından-geliştirilmesinden hastalığın iyileştirilmesine kadar sağlık bir bütün ve biz sağlığa bütüncül bakan bir odayız” diyerek sağlık hizmetinin önemli bir parçası olan eczacıların gününü kutladı.
Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Bir ise, eczacıların ekonomik yönüne ağırlık veren bir meslek örgütü olan kooperatif hakkında bilgi verdi.  Başkan Bir, ilaç lojistiği sağlamanın yanında, eczacılar ile teknisyenlere yönelik eğitim projeleri ve halk ile eczacılar arasında köprü kuran sosyal projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından üniversitemiz Eczacılık Fakültesi’nde akademik aşama kaydeden öğretim üyelerine ve lisansüstü eğitimini tamamlayan öğrencilere belge takdim edildi. Törende ayrıca eczacılık mesleğinde 50’inci yılını ve 25’inci yılını dolduranlara plaket verildi.
Etkinliğin sonunda ise beslenme ve diyet uzmanı Uzm. Dyt. Dilara Koçak tarafından “Sağlıklı Yaşam ve Diyet Destek Ürünlerinde Eczacılığın Rolü” konulu sunum yapıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA