Halkta karşılığı yok! Kötü yönetti! Sayıştay raporları ortada | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Halkta karşılığı yok! Kötü yönetti! Sayıştay raporları ortada


 

CHP’den istifa ederek, İYİ Parti’den Yenişehir belediye başkan adayı olan Ahmet Arıcan, CHP genel Başkanı Özgür Özel’den, Ali Mahir Başarır ve mevcut Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ağır eleştiriler yönelterek, aday belirleme sürecinin arkadaş, yandaş, menfaatdaş ve hemşericilik ilişkileri üzerinden kurgulandığını söyledi

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de CHP Yenişehir aday adayı iken partinin aday belirleme sürecinde yaşananlara tepki olarak istifa eden iş insanı Ahmet Arıcan’, düzenlediği basın toplantısı ile İYİ Parti Yenişehir belediye başkan adaylığının nedenlerini kamuoyuyla paylaştı. Bir otelde düzenlenen toplantıya İYİ Parti Mersin İl Başkanı Suat Şahin, İlçe Başkanı Turgut Kahraman ile partililer katıldı.

 

“YENİŞEHİR’DE İDDİALIYIZ, MECBUR DEĞİLSİNİZ”

İl Başkanı Şahin, Arıcan’ın adaylık sürecine değinerek, “Bu transfer nasıl gerçekleşti? Yenişehir’de belediye başkan adayı arayışındayken Yenişehir’de seçim kazanabilecek iddiaya sahip bir aday profili göremedik ve arayışa devam ettik. CHP’de adaylık sürecinin netleşmesinden sonra aday gösterilmemesi üzerine Ahmet Arıcan için üzüldük ama partimiz adına sevindik. İlk diyalogu kurduğumuzda nezaketle bu işin çok mümkün olmadığını, 30 yılı aşkın süredir CHP üyesi olduğunu, bu hamleyi yapmasının onun için çok kolay olmadığını söyledi ve nazik teklif için teşekkür etti.

Yenişehir için bir başkan figürü oluşturuyor olsak Ahmet Arıcan ortaya çıkardı. Hepimizin ortak bir mücadelesi var bu memlekette en önemlisi de mecbur değilsin sloganı. Mersin’de iyi belediyecilik konusunda Türk milletinin kötüye ve vasata mecbur olmadığını düşünüyoruz.

Daha iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Ahmet Arıcan iyi belediyeciliği layıkıyla yapabilecek birisi.

Biz Anadolu’nun önemli isimlerinden Hacı Bektaş Veli’den, Yunus Emre’den Mevlana’nın düşüncelerinden beslenerek yola çıktık. Yenişehir’de Ahmet Arıcan gibi bir isim bizim tüzüğümüzü, vizyonumuzu temsil etmeye aday bir isim.

Yenişehir’de iddialıyız. Yenişehir için çok iddialı bir adayla yola çıkıyoruz. Partimizin tüm üyeleri Ahmet Arıcan isminden sonra ayağa kalkmış durumda. Kolay bir seçim bizi beklemiyor, zor bir seçime giriyoruz ama en iddialı olduğumuz ilçelerden birisi Yenişehir. Allah kısmet ederse Yenişehir iyi olacak” dedi.

 

“CHP, BELEDİYELERDE BÖLÜŞÜM VE PAYLAŞIM İLE ADAY BELİRLEDİ”

Daha sonra söz alan Ahmet Arıcan da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin kurtuluşuna ve kuruluşuna imza atmış iki büyük eserinden biri olan CHP’nin, kurultaydan sonra en talihsiz ve kara günlerini yaşadığını söyledi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP’de özellikle aday belirleme sürecinde yaşananları, parti genel merkezinin bir akıl tutulması içerisine girdiğinin en canlı kanıtı olduğunu vurgulayan Arıcan, “CHP yönetimine ‘değişim’ mottosuyla gelenlerin aslında, belediyelerdeki bölüşüm ve paylaşımı hedeflerine koydukları, kişisel menfaatleri doğrultusunda da adayları belirledikleri net bir şekilde anlaşılmıştır.

Türkiye’nin neredeyse tamamında belediye başkan adaylarını belirlerken kullandıkları yöntemin ne demokrasiyle, ne hak, ne adalet, ne de ahlakla bağdaşır yönü bulunmamaktadır. Bunun en canlı örneği ise Mersin’de ve özellikle Yenişehir’de yaşanmıştır. CHP Genel Merkezi, Mersin’deki adaylarını Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın iki dudağı arasına emanet etmiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dahi görüşleri ve sorumluluğu yok sayılmış, il ve ilçe teşkilatları muhatap bile alınmamıştır.

 

“ABDULLAH ÖZYİĞİT ÖZGÜR ÖZEL’İN ADAYI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel özellikle Yenişehir ilçemiz için kendi insiyatifini kullanmış, halkta karşılığı bulunmayan ve görevde olduğu 5 yıl içerisinde son derece başarısız bir performans göstermiş, belediye bütçesini kötü yönetmiş, sayıştay raporları ile belediye bütçe raporlarının uyuşmadığı, sayıştay raporlarında net bir şekilde görülmekte olan arkadaşını, tekrar aday yapmıştır.

Genel merkezdeki karar verici makamındaki isimleri hepinizce malum olan 3-5 kişinin belediye başkan adaylarını sadece arkaDAŞ, meslekTAŞ, yanDAŞ , menfaatDAŞ, ve hemşericilik kriterleri üzerinden kurguladığı bariz bir şekilde anlaşılmaktadır.

Kamuoyu yoklamaları, anket sonuçları, sivil toplum örgütlerini ve halkın görüşleri, projeler, liyakat gibi kriterler önemsenmemiştir. Diğer a.adayları ne MYK’da, ne de PM’de değerlendirmeye dahi alınmamıştır. Bu süreç, beni ve benim gibi emeğini, karakterini ve ömrünü bu uğurda feda etmiş olan başta aday adaylarımızı ve CHP’ye gönül verenleri de derinden üzmüş, genel merkeze ve bu yönetim anlayışına olan inançlarını kaybettirmiştir.

 

ALİ MAHİR BAŞARIR’A ‘ZIPZIP’ TEPKİSİ

Ayrıca kendisini iki dönem milletvekili ve bu dönem de Grup başkanvekili yapan Kılıçdaroğlu’nu sırtından vurup, ardından zıp zıp zıplayan, Mersin Mezitli’ye konvoy eşliğinde, zafer kazanmış komutan edasıyla girip, konuşması sırasında kendisini protesto edenleri, içlerinde Mezitli Alevi Kültür Derneği başkanın da olduğu, gönlünü CHP’ye vermiş partilileri ‘Alın bu Ak Trolleri’ diyerek hakaret eden, aşağılayan birisi ne yazık ki bu şehrin ve CHP’nin kaderini belirleyen bir makamda oturmaktadır” diye konuştu.

 

“ANADOLU ALEVİSİ OLAN AHMET ARICAN’A KAPILARINI AÇTILAR”

Hizmet sevdasıyla yola çıkmışken, umutsuzluğa kapılarak siyaset yapmama kararı aldığı bir dönemde samimiyetini, dürüstlüğünü, emeğini idrak eden bu kent ve ülke için hayallerini anlayan; liyakate ve projelerine değer vererek kendisine kapılarını açan İYİ Parti’de siyasi hayatına devam etme kararı aldığını söyleyen Arıcan, “İYİ Parti’nin tüzüğünün 2.maddesinde Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının esas alınması, Anayasanın ilk dört maddesinin kurucu değerlerimizin teminatı olarak görülmesi, Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve Yunus Emre gibi düşünürlerin anlayış ve felsefelerini kılavuz edinen düşünce, inanç ve din hürriyetinin ilkeleri olarak kabul edilmesi, laikliği din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak görmesi, demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, özgür düşünce, hür irade, liyakat, bağımsız ve tarafsız yargı gibi demokratik bir hukuk devletinin ilkelerini benimsemesi, benim İYİ Parti saflarına katılmamın ve İYİ Partiden Yenişehir Belediye Başkan adayı olmamın en önemli kriterlerinin başında gelmektedir.

Ayrıca İyi Parti il başkanımız ve İyi Parti genel merkezinde yaptığım görüşmelerde İyi Parti’nin milliyetçi sağ bir parti olmadığı, aşırı uç düşüncelerin İyi Parti’de barınamayacağı, parti tüzüğünün ikinci maddesinde de belirtildiği gibi Alevi, Sünni, Türk, Kürt, dil, din, ırk, sağcı, solcu, milliyetçi, muhafazakar ayrımı yapılmaksızın, vatan sevdalısı olan herkesi kucaklayan merkezde bir parti olmayı hedeflediklerini ve bu temel kriterlerden asla ödün vermeyeceklerini gördüm” diye konuştu.

 

“CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ’ ZİHNİYETİNE MECBUR DEĞİLSİNİZ”

Arıcan ayrıca, “Türkiye’nin kurucusu olan CHP’nin Mersin il ve ilçe teşkilatlarının aday adaylarının ve üyelerinin bütün bu olanlara, irade ve emeklerinin yok sayılmasına, çocuklarının ve ülkemizin geleceğinin heba edilmesine tepkisiz kalmasını anlamış değilim.

Buradan bu süreçte yaşananlara tepkisiz kalanlara veya makamda oturanlara sesleniyorum; Ben sizlerin de hakkını savunacağım. Ben sesiniz olmak için bu yola çıktım. Yenişehir ile ilgili hayallerimiz yarım kalmayacak, projelerimiz hayata geçecek. Çıktığımız bu haklı yolda sen de ol. ‘Ceketimizi koysak kazanırız’ zihniyetine mecbur değilsiniz” dedi.

 

“CHP’DEN ADAY OLMADIM DİYE İYİ PARTİ’YE GEÇMEDİM”

Konuşmasının devamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıcan, burada da, “CHP’den aday olmadım diye İYİ Parti’ye geçmedim. Ben iş insanıyım. Ülkemize ve toplumumuza bir borcum var şiarıyla ailemden müsaade alarak aday adayı oldum. Aday olamazsam bir daha ki dönem 5-10 sene sonra bazıları gibi bu olmadı milletvekili, öbür dönem bir daha olmayım o olmadı, büyükşehir’e olayım anlayışında değilim” diye konuştu.

 

YENİŞEHİR’E REST; “ÇOK İDDİALIYSALAR KONUŞABİLİRİZ”

Ahmet Arıcan bir soru üzerine Yenişehir Belediyesi’nin kötü yönetimine tekrar dikkat çekti. “Sayıştay raporları ile belediye raporları uyuşmuyor. Benim ekibim uzmanlar incelemeden konuşmam” diyen Arıcan, danışmanı Hasan Kurtulan’a söz verdi. Finans uzmanı Kurtulan, “30 yılı aşkın finans ve bankacılık geçmişim var. Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisansına sahip, Türkiye’de ki 50 – 100 kişiden biriyim. Belediye ve Sayıştay raporlarını çaprazlama karşılaştırdık bu konuda çok iddialıysalar konuşabiliriz” diyerek sert bir çıkışa imza attı..

 

UZMANLARLA İL VE İLÇENİN FİZİBİLİTESİ ÇIKARILDI

Arıcan da, Yenişehir için konusunda uzman ekiplerimiz profesörler, finans uzmanları, STK’lar sosyal hizmet uzmanları, yerel yönetim uzmanları, şehir plancıları ile çalıştıklarının altını çizerek, önce ilin ve ilçenin fizibilitesini yaptıklarını vurguladı.

“Biz Türkiye’de hiç kimsenin yapmadığı kitapçıklar bastırdık. Abdi Kurt hocamız dünya çapında bir hocadır ve ekibimizdedir” diyen Arıcan, kentin ve ilçenin sorunları ile projelerine de kısa kısa değindi.

 

EN ÖNEMLİ SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Bu şehrin en önemli sorunlarını başında kentsel dönüşüm sorunu vardır” diyen Arıcan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sahillerimiz ve kentin önemli bir kesiminde ömrünü tamamlamış binalar her an yıkılabilecek durumdadır. Sahildeki bu tehlikeye istinaden bizim Kuzey Yenişehir Projemiz var. Buralarda sosyal alanlarla zenginleştirilmiş alanlar oluşturacağız. Birinci önceliğimizi deprem ile ilgili kentsel dönüşüm.

İkinci başlığımızı; kümelenme merkezi. Yenişehir bu gün sadece yemek yiyip, kahve içip akşam gelip uyuduğumuz yarı uyuyan bir ilçe. Tüm herkes farklı yerlerde işlerini yapıyor ama gelip Yenişehir’de yaşamak istiyor. Burası yarı uyuyan bir şehir. Bizim buradaki hedefimiz burayı ticaret merkezi haline getirmek. Bunu kümelenme merkezi ile belli sektörleri bir araya getirerek, mega kompleksler ile iş dünyasının yönetim kademesini buraya getirerek, firmaların döndüğü bir merkez haline getireceğiz.

İş dünyası istasyon civarında derme çatma binalarda faaliyet gösteriyor. Mersin’i dünyanın finans merkezlerinden biri yapacağız. Yine 3. projemiz bizim uluslar arası fuar ve kongrelerin yapılacağı bir mega kompleks. Üzerinde otellerin, hastanenin, ofislerin olacağı bir projemiz var. Akıllı şehir Yenişehir projemiz var.  Şuan tüm aday adayları, bizim 3-4 ay önce hazırladığımızı projelerimizi taklit ediyor.”

 

YENİŞEHİR’E MÜLK SATIŞI ELEŞTİRİSİ

Yine bir soru üzerine Yenişehir’in kötü yönetimini bir kez daha dile getiren Ahmet Arıcan, “Ben bu konunun uzmanı değilim. Uzman birileri incelemeden konuşamam. Belediyeler hepimizin vergileri ile cebinden çıkanlarla ayakta duruyor. Orası bir işletme. Milyarlarca para dönüyor orada. Orada rant var mıdır yok mudur arsa şeyleri var mıdır bilemem onlar hukukçuların işi. Biz Sayıştay raporları ile belediyenin raporlarını karlaştığımızda uyumsuzluk söz konusu. Eksiden artıya geçmesi için bütçenin önemli bir kısmının yarıdan fazlasının mülk satışları ile gerçekleştiği Sayıştay raporları ile ortaya konuyor. Bir raporda eksi 40 milyon görünüyor.

İncelemelerde şu var: belediyenin kötü yönetildiğini, bütçesinin kötü yönetildiğini söylüyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA