Sağlıktaki kötü durum hayata mal olacak düzeyde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlıktaki kötü durum hayata mal olacak düzeyde!


 

İYİ Partili Kocamaz, “Hastaların muayene, ameliyat ve sonuç göstermek için randevu alamama durumu veya hastalara aylar sonrasına randevu verilmesi, yazılan reçetedeki ilaçların tastalar tarafından eczane eczane dolaşarak bulunamaması konusu neredeyse artık hastaların hayatına mal olacak bir düzeye ulaşmıştır” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili ve İçişleri Komisyonu ÜyesiBurhanettin Kocamaz, TBMM’de genelde ülke ve özelde Mersin’in sorunlarını gündeme getirmeğe devam ediyor. Son olarak sağlık alanındaki sıkıntılarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

 

“HASTALARIN HAYATINA MAL OLACAK BİR DÜZEYE ULAŞILDI”

Çöken sağlık sistemi nedeniyle hastalara bir yol sonrasına randevu verilmesini eleştiren Kocamaz, “Ankara Bilkent Şehir Hastanesi tarafından emekli bir vatandaşımıza kolonoskopi için 15 Ocak 2025 tarihine yani tam 359 gün sonraya gün verilmesi hazine garantili sağlık hizmetlerinin içler acısı durumunu bir kez daha açık bir şekilde ortaya koymuştur. Hastaların muayene, ameliyat ve sonuç göstermek için randevu alamama durumu veya hastalara aylar sonrasına randevu verilmesi, yazılan reçetedeki ilaçların tastalar tarafından eczane eczane dolaşarak bulunamaması konusu neredeyse artık hastaların hayatına mal olacak bir düzeye ulaşmıştır.

 

NEDEN RANDEVU ALINAMIYOR

Bu bilgiler ışığında; Ankara Bilkent Şehir Hastanesi tarafından kolonoskopi için bir hastaya tam 359 gün sonrasına randevu verilmesi şayet hasta o süre içerisinde hayatını kaybetmez ise o hasta açısından hangi sağlık sorunlarına yol açabilir? Erken teşhis ve tedaviyi kaçırmış olabilir mi?

Hastaların muayene, ameliyat ve sonuç göstermek için randevu alamama durumu veya hastalara aylar sonrasına randevu verilmesi konusu hazine garantili şehir hastanelerinin başarısız yönetiminden mi, yoksa doktor ve yardımcı sağlık personeli ve cihaz eksikliklerinden mi kaynaklanmaktadır?

 

HASTALAR HANGİ GEREKÇELERLE İLACA ULAŞAMIYOR

Çok zor şartlarda sağlık hizmetlerine ulaşarak muayene veya ameliyat olan hastaların çilesi bununla da bitmiyor. Hatalar bu kez de muayene ve tedavinin ardında sağlıklarına kavuşmak için doktor tarafından kendilerine yazılan reçetedeki ilaçları bulamama konusunda sorun yaşamaktadır. Hastalar hangi gerekçelerle ilaca ulaşamıyor?

Türkiye sağlık hizmetlerinde nasıl bu hale gelmiştir? İlaç firmaları niçin Türkiye'den çekilmektedir? İlaç firmalarının Türkiye'den çekilmelerinin uygulamış olduğunuz düşük kur politikası ile bir ilgisi var mıdır? İlaca ulaşamayan kanser hastaları veya kalp hastalarını, kronik hastaları hangi tehlike ve sağlık sorunları beklemektedir?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA