Antik kentte oryantirig heyecanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Antik kentte oryantirig heyecanı


 

Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin dördüncü kademe yarışları Erdemli ilçesindeki tarihi Elause Sebaste antik kentinde gerçekleştirildi.

 300 sporcunun yarıştığı zorlu parkur, başından sonuna büyük heyecana sahne oldu. Akdeniz sahilindeki antik kente doğa ile iç içe düzenlenen yarışta ilk kez kullanılan labirent parkuru sporcuları oldukça zorladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Feryal Muştu, "Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesi kapsamında 4. kademe yarışlarını gerçekleştiriyoruz. Erdemli İlçesine bağlı Ayaş'taki tarihi Elause Sebaste ören yerindeyiz" dedi.
Antik kentteki yarışlarda ilkkez labirent parkur uyguladıklarını da ifade eden Muştu, "İlk defa uyguladığımız bir parkurda var burada. Önce çocuklar tarihi alanda labirent parkurunu tamamlıyor, daha sonra da normal araziye giriyorlar. Değişik yaş guruplarından 300 sporcumuz yarışlara katıldı" diye konuştu.
Yarışmaya katılan kulüp antrenörlerinden Cengiz Kaçar ise, "Çok güzel tarihi ve turistik yerlerde oryantiring yapmak eğlenceli ve keyifli. Deniz, doğa, tarih hepsi bir arada oldu. Projenin amacına da çok uygun olduğunu düşünüyorum" dedi. 
Yarışlara katılan sporculardan Gülben Dilara Eratalay ise parkurda oldukça zorlandığını ifade ederek, "Birçok değişik esere rastladım. Hem oryantiring yapmak yaparken de değişik eserlere rastlamak eğlenceliydi. Yarış haricinde de bölgeye gelip gezmek istiyorum" diye konuştu.
Yarışların bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasına büyük katkı sunması bekleniyor. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA