ÇBK, Mersin takımı olmak istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK, Mersin takımı olmak istiyor


 

Kapalı kutu olmak, kentle diyalogunu geliştirememekle eleştirilen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin yönetimi kapılarını gazetecilere açarak, şehre seslendi: “Mersin takımı olmak istiyoruz.”

Hediye Eroğlu

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin yönetimi, yeni transferler sonrası kent basını ile buluşarak, kamuoyuna destek çağrısı yaptı. Kulüp tesislerinde basınla buluşan Kulüp As Başkanı Ali Adalıoğlu ve ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü ile Basın Halkla İlişkiler Soner Serttaş, soruları da cevapladı.

As Başkan Ali Adalıoğlu, 2016- 217’de faaliyet göstermeye başlayan takımın Mersin’in en önemli markalarından biri olduğunu söyledi. “Bugünlere gelirken en önemli şey sporda hepimizin bildiği gibi altyapı ve tesistir” diyen Adalıoğlu, “Tesis ve altyapı yoksa kalıcı olamazsınız. Bunun bilincinde olarak ÇBK da öncelikle böyle bir tesis yaptı. Devletin salonlarında belli kısıtlı imkanlarla çalışabilirken burada 4 4’lük bir tesiste basketbolcunun sporcunun çalışabileceği alanlar bulunuyor.  Türkiye’nin her tarafından 500’e yakın oyuncumuz var. Başka şehirlerden gelenlerin konaklamasından eğitimine kadar her şeyini karşılıyoruz. 7 yılda gelinen nokta ortada. Eurocap, Euro Lig ve her sene de Türkiye kadınlar Süper Lig’de final oynuyoruz. Bu başarıyı yakalamak kolay değil” dedi.

 

“MERSİN TAKIMI OLMAK İSTİYORUZ”

ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü de, “Biz Mersin’in takımı olmak istiyoruz” diyerek, isim ve logolarının renk ve amblemlerini bu çerçevede tasarladıklarını anlattı. 

“Logomuzdaki turuncumuz turunçgil ve güneşten, koyu laciverti deniz ve gökyüzü ile beyaz kadın ve saflığı simgeliyor” diyen ünlü, “Ayrıca insanların gözünde Mersin’i anlatan bir logo olması için nesli tükenmekte olan Mersin vaşağını koyduk. Çukurova Mersin’indir. Efsane takımı vardır Çukurova isminden dolayı herkes bizi Adana takımı sanıyor ama biz Mersin takımıyız. Her şeyi Mersin olan bir takıma Mersin halkının sahip çıkmasını istiyoruz.

Dışarıdan çok kapalı kutu gibi görünüyoruz. İnsanlar bizimle diyalog kurmaya çekindiği için bu buluşmayı yaptık. İletişimde olmak istiyoruz. Siz bize katkı sağlayın biz de size katkı sağlayabilelim. Seyirci sayımız 10 bin olsun.

 

“HEM SPORCU HEM HOCA YETİŞTİRİYORUZ”

Mersin’in tüm ilçeleri dahil köylerine kadar tarama yapıyoruz. Dezavantajlı yetenekli olup buralar ulaşamayacak her kız çocuğunu kulübümüze dahil ediyoruz. Bunu daha sonra Türkiye’ye entegre ediyoruz. Her ilde kontakta olduğumuzu bir antrenörümüz var. Şuan altyapımızda 25’e yakın Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelmiş A Milli takım kadrosuna girebilecek çocuğumuz var. A Takımda olan ablalarının kaldığı evlerde kalıyorlar. Yemekleri buradan temin ediliyor. Bir çoğunun ailesinin gönderemeyeceği kolejlerde okutuyoruz bu çocukları.

Ayrıca Türkiye Basketbol Ligi’nde takımımız var yaşlarını en büyüğü 18, TKBL’de ÇBK Gelişim takımımız var ve bunu kurmamızın tek sebebi müsabaka tecrübesi kazansınlar ve A Takıma hazır hale gelsin oyuncularımız

Geçen yıl ki altyapı bütçemiz 10 milyon TL. Şuan Türkiye’de hiç bir futbol takımının vermeyeceği bir rakam bu. Altyapı antrenörlerimizin tamamı milli takım tecrübesine sahip. Türkiye’de genelde normalde başka meslek yapan insanlar veya öğretmenler altyapıya getirilir. Ek iş olarak görülür. Ama bizim altyapı ekibimizin tamamı a milli takımda koçluk yapabilecek seviyededir. Biz bu coğrafya sporcu ve antrenör de yetiştiriyoruz. Ama bunu halk Mersin bilmiyor. Bunu duyuramıyorsak coğrafya insanına iletemiyorsak bir anlamı olmuyor.

 Mimari ve teknolojik açıdan dünyada eşi benzeri olmayan bir tesise sahibiz. Burada NBA'de veya bir çok takımda olmayan tesise, aletlere sahibiz. Yaşam alanlarını tamamı çok rahat hareket edilebilecek alanlar.

Eksiklerimiz çok rakibimiz olan Fenerbahçe, 100 yıllık bir kulüp ama biz 7’inci yılımızdayız” dedi.

 

ALİNA GİTTİ TAKIM YENİDEN KURGULANDI

Son transferler sonrası son duruma ilişkin de bilgiler veren Ünlü, “Son dönemde iki oyuncu transfer ettik. Alina Iagupova’nın takımdan ayrılması üzerine takımın tüm kurgusunda oynama oldu. Takımı Alina’nın etrafına kurmuştuk. Ama Alina ailevi sebepleri, Ukrayna’daki savaşı ileri sürerek, aileme yakın olmak istiyorum’ diyerek ayrıldı takımdan, tazminat dahi ödeyerek. Bunun üzerine üst seviye oyuncular sözleşme altında olduğu için transfer yapma imkanımızda yoktu. Bizde yavaş yavaş ince eleyip, sık dokuyarak Amerika’nın en önemli oyuncularından biri olan Kahleah Copper ile anlaştık.

Ayrıca geçen yıldan beri tüm Eurolig takımlarının listesinde olan İspanya takımlarının listesinde olan Marian Araojua’yı aldık. Uzun vadeli anlaşmak istediğimiz bir oyuncuydu sakatlandı ama tedavilerini takip ettik ve geçen hafta onunla da sözleşme imzaladık. Maç eksiğini kapatıyor ve her maç üzerine koyarak oynuyor.

 Ayrıca Polonya temsolcisi Polkowice'nin en önelli devşirme oyuncusu Stefanie Mavunga’yı transfer ettik. İki gün önce bize katıldı Eurolig maçlarında artık oda bizimle olacak. Kadromuzda taahhüt ettiğimiz gibi Türkiye ve Avrupa’da aday olan herkes kadar biz de iddialıyız. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan yenildiğimizde yendiğimizde destek olan Mersin taraftarına şampiyonluk kupasını bu şehre getireceğimizin sözünü veriyoruz. Ama seyirci çok önemli” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA