Mersin’den yeni bir tiyatro doğdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den yeni bir tiyatro doğdu


 

Oyuncu - yönetmen Ozan Erdönmez Mersin’de yeni bir tiyatro kurdu. Mersin Şehir Tiyatrosu’nun kadrosunda olan, son olarak Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde misafir sanatçı olarak görev almış Erdönmez, öncülüğünü yaptığı Kreatif Tiyatro’yu 2024 yılında kurdu. Şimdi ise Kreatif Tiyatro’nun ilk oyunu olan “Soytarılar” başarılı oyuncunun rejisiyle 9 Mart günü prömiyer yapıyor.

Haber Merkezi

 

2024 yılında Ozan Erdönmez öncülüğünde Mersin'de kurulan Kreatif Tiyatro ilk oyunu "Soytarılar" ile prömiyer yapıyor. Prömiyerini 9 Mart 2024 Cumartesi günü Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek olan oyun, Ozan Erdönmez'in rejisi ile seyirci karşısına çıkmak için hazırlanıyor.

 

3 SOYTARININ TRAJİKOMİK DURUMU

"Soytarılar" adlı oyunda; Buco, Papi ve Riki şehirden şehire gezerek gösterilerini gerçekleştirmeye çalışan üç soytarıdır. Asıl amaçları halka ulaşmak ve insanları eğlendirmektir. Gittikleri yerlerde başarıya ulaşmak için çabalarlar ancak bir türlü başarılı olamazlar. Son gittikleri yerde ise onların bile beklemediği bir son ile bu üç soytarının trajikomik durumuna şahit olunur.

 

PROMİYERE BÜYÜK İLGİ

R. Ppavelkıç tarafından yazılan ‘Soytarılar’ oyununun çevirisi ise Muharrem Şen'e ait. Ozan Erdönmez rejisiyle Kreatif Tiyatro'dan izlenecek "Soytarılar" Mehmet Selam Çağlar, Ozan Erdönmez ve Volkan Güneri tarafından oynanıyor. Oyunun dramaturgluğunu Çağlar Ekinci, ışık tasarımını Devrim Çelik, koreografisini Ceren Özmen, dekor ve kostüm tasarımını Hülya Akın, müzik düzenlemesini Ömür Sevgi Çil, ses tasarımını Emrah Oğuz, afiş ve ekip fotoğraf çekimlerini Caretta Photography, afiş ve sosyal medya tasarımını Özge Arısoy, reji asistanlığını ise Ece Bukan ve Sude Naz Saydam yapıyor. Kreatif Tiyatro ve Soytarılar oyunun güncel takvim ve bilgilerine Instagram hesabından ulaşılabilirken prömiyere büyük bir ilgi bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA