Akran Zorbalığı’na karşı farkındalık etkinliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akran Zorbalığı’na karşı farkındalık etkinliği


 

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikologları tarafından, 8-11 yaş gruplarına ait çocuklara İyilik Peşinde adlı oyun oynatılarak, ’Akran Zorbalığı’ konusunda farkındalık oluşturmak, akran ilişkilerini güçlendirip farklılıklara saygı duyma ve paylaşma temalarını vurgulamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı farklı mahallelerde bulunan Kültür ve Sanat Evlerinde; 8 ila 11 yaş gruplarına ait çocuklara, müdürlüğe bağlı uzman psikologlar Gülnihal Bilim ve Günay Duygu Ateş tarafından, 'Akran Zorbalığını’ önleme konusunda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklara, “İyilik Peşinde” adlı oyun da oynatılarak akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturuldu.

 

“AMAÇ, ÇOCUKLARI DOĞRU DAVRANIŞLARA YÖNLENDİRMEK”

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikoloğu Günay Duygu Ateş, etkinliğe dair yaptığı değerlendirmede; "Son dönemlerde artış gösteren akran zorbalığı vakalarına karşı, bizler Akdeniz Belediyesi uzman psikologları olarak kayıtsız kalmadık ve bunun altını çizmek istedik.

Özellikle DE 8-11 yaş arası çocuklarda akran ilişkilerini güçlendirmek, farklılıklara saygı duymak, paylaşma ve yardımlaşma temalarını vurgulamak ve nihayetinde çocukları doğru davranışlara yönlendirmek üzere ‘İyilik Peşinde’ adlı oyun aracılığı ile farkındalık oluşturmayı hedefledik. Etkinlik sonrasında çocuklara, arkadaşlık ilişkilerini pekiştiren bir kitap da hediye ettik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA