Mersin’de, Tazelenme Üniversitesi açılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de, Tazelenme Üniversitesi açılıyor


 

Mersin Üniversitesi Kampüsü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Tazelenme Üniversitesi açılıyor.

Haber Merkezi

 

Yaşlılıkta bilgi, beceri ve yeteneklerin korunması ve yenilerinin kazandırılmasını sağlamak amacıyla kurulan Tazelenme Üniversitesi; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi arasında imzalanan "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi" iş birliği protokolü ile Mersin’de de hayata geçiyor.

Üniversite Senato Odası'nda, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Daire Başkanı Alpay Şirin'in karşılıklı imzaladığı iş birliği protokolü neticesinde üniversitede aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifiyle hayat boyu öğrenme kapsamında yürütülen temel çalışmalardan biri olan 60+ Tazelenme üniversitesi kampüsü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda açılacak.

 

YAŞLI BİREYLERİN TOPLUMSAL HAYATA AKTİF KATILIMI DESTEKLENECEK

MEÜ Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Şube Müdürü Bülent Karakuş, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikulucay Yılmaz ile Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Duman ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Duygu Nur Özdağ'ın katıldığı iş birliği protokolü imza töreni kapsamında; literatürde "Üçüncü yaş üniversitesi" olarak anılan projenin yaşlı bakım ve yaşlı refahı hizmetlerinin düzenli, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak. Bunları temin edebilmek içinse ortak eğitim stratejileri ve politikalar belirlenecek ve ilgili konularda karşılıklı koordinasyon ile çok yönlü iş birliği yapılarak yaşlı bireylerin toplumsal hayata aktif katılımı desteklenecek.

Tazelenme Üniversitesi'nin kampüslerinde bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanınıyor. Kampüslerde öğrenim gören genç kuşakların Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle aynı ortamda buluşması, onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanması ise proje ile amaçlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA