Mersin’de ekmek zamlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ekmek zamlandı


 

Yeni asgari ücret ve emekli maaşları zamları ile pek çok ilde ardı arkasına gelen ekmek zammında son adres Mersin oldu. Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu fırıncıların talebi doğrultusunda 230 gram somun ekmeğin fiyatını 9 Tl olarak belirledi. 220 gram pide ekmeğin fiyatı da 9 TL oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de geçen yıl Şubat’ta 4 TL olan 210 gram somun ekmek yüzde 25 zam yapılarak 5 TL olurken, asgari ücret artışı sonrası fırıncıların ikinci zam talebi ile ekmeğin fiyatı 7,5 TL’ye çıktı. Ancak yeni asgari ücret ve emekli maaşları zamları ile pek çok ilde ardı arkasına gelen ekmek zammı haberlerin sonrası Mersin’de de düğmeye basıldı. Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu fırıncıların 7,5 olan ekmeğin fiyatının 9 - 12 TL aralığında bir rakam üzerinden belirlenesi talebini görüşmek üzere Ocak ayı ortasında toplandı.

 

KOMİSYONDA KİMLER VAR?

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ekmek Tarifeleri Belirleme Komisyonu Toplantısı, Birlik Başkanı Veysel Sarı Başkanlığında yapıldı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Nazım Külbay, Ticaret il Müdürlüğü adına Mustafa Damar, Tarım İl Müdürlüğü adına Yılmaz Kaya, Mersin TSO adına Abdulkadir Dölek ile Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar, Tömük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, Aydıncık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mithat Akıncı, Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar, Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Köğçe, Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uçal Mavili, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan katılım gösterdi.

 

EKMEK MALİYETİ ARTTI

Toplantıda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Mersin il merkezi ve Tarsus Fırıncılar odası ile diğer ilçelerde fırıncıların kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkarlar meslek odalarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4. Maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin maliyetlerindeki artışlarına dikkat çekildi.

Un fiyatlarında ve temel girdi maliyetlerinde yaşanan önlenemeyen artışlar nedeniyle ekmekte   yeni fiyat belirlemesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu konusunda bakanlık temsilcilerinin şerhi haricinde tüm komisyon üyelerinin hem fikir olduğu komisyonda, ilgili birimlere iletilmek üzere yeni fiyat tarifesiyle ilgili komisyon kararı tutanak altına alındı.

 

FIRINCILAR EKMEĞİN 9-10 TL OLMASINI İSTİYOR

Yeni asgari ücret ve emekli maaşları zamları ile pek çok ilde ardı arkasına gelen ekmek zammında son adres Mersin oldu. Ekmek Fiyat Belirleme Komisyonu fırıncıların talebi doğrultusunda 230 gram somun ekmeğin fiyatını 9 TL olarak belirledi. 220 gram pide ekmeğin fiyatı da 9 TL oldu.

Hali hazırda günlük 1 milyon adeti geçen ekmek tüketimine sahip Mersin merkezde 600’ü aşkın ekmek fırını bulunuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA