Üniversitede unutulmaz konser | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üniversitede unutulmaz konser


 

Mersin Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun organize ettiği “Bahar Ezgileri Konseri” dinleyenlerden tam not aldı.

EBUBEKİR BAĞCI

Günümüz halk müziğinin en önemli isimlerinden, bağlama virtüözü Erdal Erzincan’ın konuk sanatçı olarak katıldığı program, Çiftlikköy Kampüsü içerisinde bulunan Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.
Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde Mersin Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu üyesi öğrencilerin solist olarak türküleriyle başlayan konserde, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait türküleri başarıyla seslendiren solist öğrenciler, dinleyenlerden büyük alkış aldı. 
Daha sonra sahne alan Erdal Erzincan ise ‘Al Mendil, Parsel Parsel, Nem Kaldı, Yıldız’ gibi türküleri seslendirdi. Bağlamayı mızrapsız, tellere parmak ucuyla vurarak çalma tekniği olan 'şelpe'deki başarısıyla öne çıkan, lisans tezini de bu teknik üzerine yazan Erzincan, dinleyenlerden tam not aldı.
Gecenin sonunda Topluluk üyesi öğrencilere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Erdal Erzincan sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra konser alanından ayrıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA