Yenişehir’de 100 milyonluk borç tartışması! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’de 100 milyonluk borç tartışması!


 

Göreve geldiği günden buyana kasası dolu belediye devralmasına rağmen sık sık borçlanma talebinde bulunması nedeniyle Yenişehir’i borçlu belediye haline getirmekle eleştirilen CHP’li Abdullah Özyiğit’in “Borçsuz belediyeyiz” açıklamasına, AKP’li aday Kenan Peker’den, “Yenişehir borçlu belediye” yanıtı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhur İttifakı’nın Yenişehir Belediye başkan adayı AKP’li Kenan Peker, düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyunun karısına çıktı. “Yenişehir için gerçek belediyecilik” sloganıyla yola çıkan Kenan Peker', Öğretmen Evi’nde düzenlediği toplantıda, önemli açıklamalar yaptı.

 

BORÇLU BELEDİYE ATIŞMASI

Göreve geldiği günden buyana kasası dolu belediye devralmasına rağmen sık sık borçlanma talebinde bulunması nedeniyle Yenişehir’i borçlu belediye haline getirmekle eleştirilen CHP’li Abdullah Özyiğit’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı, “Zor zamanlarda halkımızı asla yalnız bırakmadık ve büyük bir mali disiplinle çalıştık. Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” açıklamalarına değinen Peker, içerden aldığı bilgiler doğrultusunda Yenişehir’in 100 milyon TL’ye yakın borçlu bir belediye olduğunu savundu.

 

İÇERDEN BİLGİ ALMIŞ

Peker, “Belediyelerin borç konusuna gelince. Mevcut Yenişehir Belediye başkanımızın bir konuşmasını dinledim, ‘Hiç borcumuz yok’ diyor. Bu konuşmanın üzerine birileri telefonla aradı 100 milyon TL’ye yakın borçlarının olduğunu söylediler. Tabi şuan belediyenin kasası nedir ne değildir hesabı bilemiyoruz fakat bana bunu bildiren arkadaşımız net konuştu. Ve ben onun söylemlerine inanıyorum. Yenişehir Belediyesi şuan borçlu, borç devralmaya, enkaz devralmaya geliyoruz. Biz bu borçları bitirip, enkazları da kaldıracağız Allah’ın izniyle” dedi.

 

“SAHADA VATANDAŞLARDAN GÖRÜŞ ALACAĞIM”

Öte yandan sahaya yeni çıktıklarını, vatandaşlardan talepler ve çözüm önerileri konusunda görüş alacağını da dile getiren Peker, “Vatandaşların, iş camiasının ne sıkıntılar çektiğini biliyorum. Vatandaş neznindeki sorunları sahada dinleyecek, notlarımızı alacağız. Şeffaf, katılımcı bir anlayışla herkesi kucaklayan bir yönetim anlayış sergileyeceğiz. Biz oraya hizmet etmeye geleceğiz. Gerçek belediyeciliğin açılımları, ilkeleri vardır. Sayın cumhurbaşkanımızın, ‘Kenan Peker Mersin Yenişehir Belediye Başkan Adayıdır’ demesi sonrası Allah’ın izni ile biz o kapıyı açıp gireceğiz ama kapı hiçbir zaman kapanmayacak. Buradan hem size hem Mersin kamuoyuna söz veriyorum, o kapının kilidi bozuk olacak hiçbir zaman kilitlenmeyecek.

 

AVM’LER UZAKLAŞTIRILMALI

Alışveriş merkezleri Yenişehir’de yoğun bir şekilde olduğundan dolayı trafik yoğunluğu da oluşturmakta. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Serdar Soydan ile birlikte projeler yapacağız. Alışveriş merkezlerinin biraz uzaklaştırılması gerekiyor. İşin özünün biraz da bu olması lazım. Maalesef geçmiş dönemlerde buna duyarlı davranılmadı, şehir merkezlerinde sonradan yaratacağı sıkıntılar hesap edilmeden merkezde bu alışveriş merkezleri yapıldı. Bunu Büyükşehir Belediye başkanımız ile çözeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA