Başkan Gültak’a “Onkobüs” teşekkürü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Gültak’a “Onkobüs” teşekkürü


 

Akdeniz Belediyesi’nin, Mersin’de ilk kez 2021 yılında hizmete sunduğu ‘Onkobüs Servisi’ kanser tedavisi gören vatandaşları mutlu ediyor. Ücretsiz sunulan hizmetten yararlanan ve tedavisini başarıyla tamamlayan Hatice Özölçer de Başkan M. Mustafa Gültak’ı evinde ağırlayıp teşekkür etti. Özölçer, “Yollardan çok çekiyordum. Özellikle de tedaviden sonra perişan oluyordum. Bu hizmetle o kadar rahatladım ki çok memnun kaldım” dedi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’nin, kent ve ülke çapında büyük ses getiren ‘Onkobüs Servis Hizmeti’ kanser tedavisi gören hastaların büyük bir sıkıntısını ortadan kaldırdı. Özellikle hastaneye ulaşım noktasında sorun yaşayan hastalar ve refakatçileri, hizmet sayesinde rahat bir nefes aldı. Yaklaşık bir yıldır bu hizmetten yararlanan ve tedavisini başarıyla tamamlayan Hatice Özölçer de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı evinde ağırlayarak hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkür etti.

 

“BU PROJEYLE AKDENİZ’İN EN ÜCRA YERİNDEKİ HASTALARIMIZI BİLE HASTANEYE GÖTÜRÜP, GETİRİYORUZ”

Başkan Mustafa Gültak, başka bir mahalle ziyaretinde Hatice Özölçer’in kendisiyle görüştüğünü ve Onkobüs servisi için kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Bugün de Özölçer Ailesi’ne çay içmeye geldiğini belirten Başkan Gültak; “Söz vermiştim, bunu yerine getirdim. Onkobüs projesi tüm Akdeniz’de ihtiyacı olan tüm kanser hastalarımıza verdiğimiz bir hizmet. Yaklaşık 4 yıldır bu hizmeti veriyoruz. Hastayı evinden alıyor, hastaneye götürüyor, tedavisini olduktan sonra yeniden alıp evine bırakıyoruz” dedi.

 

“AİLELERİN EKONOMİK YÜKÜNÜ DE ORTADAN KALDIRDIK”

Verdikleri hizmetin, özellikle kanser tedavisi gören vatandaşlar için büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Çünkü dezavantajlı ailelerimiz, farklı sıkıntıları olan ailelerimiz oluyor. Kanser hastasının hastaneye tek başına gitmesi mümkün değil. Ya eşini, ya çocuğunu, ya komşusunu alıp gitmesi gerekiyor. Ayrıca bazı mahallerimizden, hastanelere tek dolmuşla veya otobüsle gitme şansı yok. En az 2 araç değiştirmesi gerekiyor. Ekonomik olarak da ailelere yük oluyordu. Bu projeyle vatandaşımız Akdeniz’in en ücra yerinde de olsa fark etmiyor. Bir telefon açtığında hemen ekiplerimiz vatandaşımızı alıp hastaneye ulaştırıyor. Böylelikle vatandaşlarımız mutlu oluyor, motive oluyor. Hastalarımıza sadece onkobüs hizmeti vermiyoruz. Sosyal etkinliklere de vatandaşlarımızı götürerek motivasyonlarını artırıyoruz. Bugün bizi evinde ağırlayan Hatice Hanım ve kızına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BU HİZMETLE İŞİMİZ ÇOK KOLAYLAŞTI”

Hatice Özölçer ise, onkobüs hizmetinden faydalanmadığı günlerde, oğlunun araba bulup götürüp, kendisini hastaneye getirmeye çalıştığını dile getirdi. Hastaneye çoğu kez belediye otobüsüyle gidip geldiğini belirten Özölçer, “Sonra ben böyle bir servis olduğunu öğrenince hemen başvurdum. Kemoterapi, ışın tedavilerinde bu hizmetin çok faydasını gördüm. Allah razı olsun. Yollardan çok çekiyordum. Özellikle tedaviden sonra perişan oluyordum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetle işim o kadar kolaylaştı, o kadar rahatladım ki çok memnun kaldım” diye konuştu.

 

“ONKOBÜS BİZİ ÇOK RAHATLATTI”

Hatice Özölçer’in kızı Tuğba Avşar ise onkobüs aracını yolda gördüğünü ve belediyeye başvurduklarını söyledi. Bu süreçte onkobüs hizmetinin kendilerini çok rahat ettirdiğini dile getiren Avşar, “Çünkü kemoterapi alan hastaların o hangi ruh halleri, halsizlikleri çok kötü. O tedaviden sonra insan oraya yığılmak istiyor. O durumda olan insanların saatlerce otobüs beklemesi, o otobüste kalabalıkta mücadele etmesi çok zorken, Akdeniz Belediyesi’nin bu hizmeti sunması bizi çok rahatlattı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Evimize geldiği için de ayrıca çok mutluyuz. Hizmetleri için teşekkür ediyoruz ve Başkanımızdan devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA