Süper’de heyecan dorukta | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Süper’de heyecan dorukta


 

Mersin Süper Amatör Lig’de A ve B Grubunda heyecan nefes kesiyor. A Grubunda lider Mut İdman Yurdu Belediyespor galip gelerek tekrar mücadelede olduğunu gösterdi. B Grubunda Mersin 33 FK’nın puan kaybettiği haftada Mezitli 33 Spor farklı kazanarak liderliğini sürdürmeye devam etti.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Mersin Kemal Gündüz 2023- 2024 Sezonu Süper Amatör Ligi’nde 18’inci hafta maçları oynandı. A Grubunda Mut İdman Yurdu ve B grubunda Mezitli 33 Spor liderliğini sürdürmeye devam eden taraf oldu. Mersin 33 FK ise bu hafta evinde puan kaybederek zirve mücadelesinde kan kaybetti.

 

ZİRVE KARIŞTI

A Grubunda lider olan Mut İdman Yurdu Belediyespor deplasmanda Akdeniz Zirvespor karşısında 6-0 gibi farklı bir skor ile yenerek liderliğini sürdürmeye devam etti. Grupta 2’inci sırada bulunan zirve takipçisi Akdeniz Belediyespor ise bu hafta maç oynamadı ve rakibini uzaktan takip etti.

Binevlerspor sahasında 4 topunun direkten döndüğü maçta Karacailyas karşısında sürprize izin vermeyerek üç puana Ferhat ve Hakan Gümüş'ün golleriyle ulaştı. Zirvedeki rakibiyle arasında 1 maç eksiği bulunduğu için önemli bir avantaja sahip olan Binevlerspor bu galibiyetle Akdeniz Belediyesporla puan ve averaj olarak aynı konuma geldi. Rakibine ikili averajda şu an için üstünlüğü olan Binevlerspor haftayı 2. sırada tamamladı. Binevlerspor gelecek hafta Ormanspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Haftayı bay geçiren Akdeniz Bld gelecek hafta sahasında Taşucuspor'u konuk edecek. Az da olsa play-off şansı olan İçel Yolspor evinde Mersin Ormanspor karşısında 5-0 gibi net bir skorla ile galip gelmeyi başardı. İçel Yolspor haftaya Tarsusspor deplasmanında iki takım için de önem taşıyan bir karşılaşmaya çıkacak.

Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Çeşmelispor sahasında Erdemli Limonspor'u 4-3 yenerek küme düşme hattından 5 puan uzaklaştı. Ligde 3 hükmen yenilgisi olan Taşucuspor, Tarsusspor'u sahasında 3-1 mağlup ederek çok önemli bir galibiyete imza attı ve biraz da olsa rahatladı.

Ligin son üç haftasına Karacailyas Veteranlar ve Tarsusspor rakiplerine göre 5 puan dezavantajlı girecekler.

 

DERBİDE GOL SESİ ÇIKMADI

Süper Amatör Küme B Grubu’nda oynanan Mersin derbisi golsüz beraberlikle bitti. Mezitli 33 Spor evinde Mersin 33 FK ile 0-0 beraber kaldı. Maçta gol sesi çıkmadı şampiyonluk mücadelesi veren 2 ekip içinde bu sonuç bir işe yaramadı.

Beraberliğin her iki ekibi de üzmeyeceği karşılaşmada normal olarak defansif önlemler öne çıktı. Karşılaşma boyunca fazla gol pozisyonu yaşanmadı.

Mezitli 33 gelecek hafta Tarsus deplasmanında Çukurova Birlik ile karşılaşacak olup, Mersin 33 FK haftaya sahasında Silifke İdmanyurdu ile oynayacak. 

Lig üçüncüsü Çukurova Birlik haftayı bay olarak geçirdi. Gelecek hafta lider Mezitli 33 Spor'u konuk edecek olan Çukurova Birlik ilk ikiye kalabilmek için 3 maçını da kazanmak zorunda ayrıca Mezitli 33 Spor ve Mersin 33 FK'nın puan kaybetmesini bekleyecekler. Çukurova Birlik ekibinin her iki ekibe karşı da ikili averajda üstünlüğünün olmaması da dezavantaj olarak öne çıkıyor.

Bozyazı Bld, Akdenizgücü'nü 3-0 mağlup ederek 4. sıraya yükseldi. Silifke İdmanyurdu sahasında Kuvayimilliye'yi farklı mağlup ederek 6. galibiyetini aldı. Erdemlispor sahasında İdmanyurdu 1925'i 10 gol atılan maçta 6-4 mağlup ederek rakibini zor duruma soktu. Erdemli Yörükspor haftayı Toroslar Bld hükmen galibiyeti ile kapattı ve küme düşmeme mücadelesinde rakibi İdmanyurdu 1925 ile arasındaki fark 4'e indi. Ayrıca Erdemli Yörükspor'un geriye 3 rakibi İdmanyurdu 1925'in ise 2 maçı kaldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA