DİRENİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİRENİN!


 

Mersin’de nükleer karşıtları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne çıkarma yaparak, meclis üyelerini bakanlığın nükleer projesini Çevre Düzeni Planı’na işleme ısrarına karşı, direnmeye çağırdı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ikinci birleşimine, nükleer karşıtlarının eylemi damga vurdu. 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğünde toplanan nükleer karşıtları; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’ni  1/100 bin ölçekli Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı’nda işaretlemesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de, 1/50 bin ölçekli planda projeye yer ayrılması için baskı yapılmasını protesto ettiler.

 

HAZİRAN’DA DAHA SES GETİRİCİ EYLEMLER OLACAK

Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, amaçlarının meclisin çalışmasını engellemek değil, Mersin’in nükleer santral istemediğini meclis üyelerine bir kez daha hatırlatmak olduğunu söyledi. Bugün meclis’te sessiz bir protesto yapacaklarını ancak Haziran ayında daha ses getirici etkinliklere imza atacaklarını bildiren Aslan, “Haziran ayında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde; Akkuyu olmak üzere, nükleer tesis kurmak için kıyı ve sahillere, askeri arazilere, yasak bölgelere ve zeytinlik sahalara girilebilmesine imkan tanıyacak Elektrik Kanunu ile ilgili görüşmelerde çok daha ses getirici eylemlere imza atacağız” dedi.

 

ÇAMAK’TAN, KOCAMAZ’A ‘DİREN ÇAĞRISI

 Nükleer karşıtlarına destek veren CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da, baskılara direnmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetin Kocamaz ile görüştüğünü ve Kocamaz’ın “Ben de karşıyım” dediğini açıkladı. Konunun takipçisi olduğunu aktaran Çamak, ayrıca Fukuşima nükleer santral felaketi yaşandığında Japonya Başbakanı olan Naoto Kan’ın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Japon nükleer teknolojisini tavsiye ettiğime pişman oldum. Türkiye gibi sismik ve terör riski olan bir ülke nükleer santralden vazgeçmeli” açıklamalarını anımsattı.

 

GÜVENİYORUZ PANKARTINI SALONA ALMADILAR

Açıklamaların ardında ellerinde, “Nükleer santral istemiyoruz”, “Belediye başkanı ve meclis üyelerinin 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı’nı imzalamayacağına inanıyoruz” pankartları ile salona girmek isteyen nükleer karşıtları, Büyükşehir Belediyesi zabıtalarınca engellendiler.

İzleyici olarak toplantıyı takip etme haklarının olduğunu belirten nükleer karşıtları ile zabıta arasındaki kısa süreli tartışma, afişlerin zabıtalara teslim edilmesi şartı ile salona girişe izin verilmesi ile son buldu.

 

KOCAMAZ: “NÜKLEERE KARŞIYIM”

Toplantıya katılarak sonuna kadar takip eden nükleer karşıtlarına CHP’den destek geldi. CHP’li Meclis Üyesi Derya Özinç, mecliste Fukuşima nükleer santral felaketi yaşandığında Japonya Başbakanı olan Naoto Kan’ın, Türkiye’ye nükleeri önerdiği için pişman olduğuna ilişkin açıklamaları anımsattı. Özinç’i alkışlarla destekleyen nükleer karşıtlarından birinin “Nükleere hayır” sloganı atması ile salonda gerilim yaşandı. Ancak nükleer karşıtı grup, bu kişiye müdahale etti.

Yine bu esnada gruptan bir başkası ise Başkan Kocamaz’a, “Siz nükleere karşı mısınız? Bunu bilmek istiyoruz” dedi. Kocamaz da bunun üzerine, “ben şahıs olarak nükleer santrale karşı olduğumu yüz defa söyledim; evet karşıyım” yanıtı verdi.

Meclis toplantısının sona ermesi ile nükleer karşıtları salon çıkışında meclis üyelerini şarkılarla karşılayarak, “Nükleer santral istemiyoruz” pankartları açtılar. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA