Aleviler’den CHP’li Başarır’a ‘yanlış yaptın’ tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aleviler’den CHP’li Başarır’a ‘yanlış yaptın’ tepkisi


 

Mersin’de ki seçim çalışması esnasında protesto edilen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın ‘Ak troller’ diyerek hedef gösterdiği Aleviler’in tepkisi sürüyor. Mezitli Cemevi’nden “Hiç kimseye kişisel bir tepkimiz yok. Yanlışa tepkiliyiz” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin CHP’de partiyi dizayn etme ve aday belirlemeye yönelik güç savaşının yarattığı kriz her gün yeni bir sansasyonel olayın yaşanmasına neden oluyor.

Son olarak CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın seçim çalışması kapsamında Mezitli düzenlenen mitingi sırasında bazı partililer, “Kılıçdaroğlu’na ihanet ettin”, “Kılıçdaroğlu sayesinde oradasın” diyerek Başarır'a protesto etti. Başarır da bu protestolar üzerine “Alın bu AKP trollerini” diye kürsüden bağırınca alanda itiş kakış yaşandı. Başarır’ın “AKP trolleri” diye hedef gösterdiği isimlerden birinin Alevi Kültür Derneği Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç olduğu ortaya çıktı. Başarır’ın bu sözleri ve yaşananlar tepkilere neden oldu.

 

“KILIÇDAROĞLU ALEVİ SEÇİMİ ALAMAZ SÖYLEMİ BİZİ KIRDI”

Aleviler CHP’den dışlama politikasına karşı çıkanların AKP’li troller yaftasını yakıştıran, alandan itiş kakışla attırmaya çalışan Ali Mahir Başarır’a yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi. Mezitli Cemevi’nde bütün Yöre Alevi Dernekleri ve Alevi kurumları ile yapılan basın açıklaması ile Başarır’a tepki gösterildi.

Açıklamayı okuyan, Mehmet Akif Aktaş “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasından kaynaklı seçimi alamayacağı söylemi sürekli dile getirilerek, bizleri de üzmüş ve kırmıştır. Bir çok çevre, kurum, siyasi parti bunu açık dillendirmese de binlerce yıllık Alevi kültürü ve ezilmişliği bize insanların söylemlerinin arkasında bize neyi kast etmek istediğini göstermiştir. “ diye konuştu.

 

“KURULTAYDA BAŞARIR’IN SEVİNCİ, ÜZÜNTÜMÜZÜ ARTTIRDI”

Bu süreç içerisinde cumhurbaşkanlığının kaybedilmesi ile beraber parti içinde değişim söylemleri ile beraber yapılan kurultay sonucunda sayın Ali Mahir Başarır’ın yapmış olduğu sevinç gösterisi üzüntümüzü kat kat arttırmıştır. Sonraki süreçlerde o samimi tavrını göstermediği için bizim kırgınlığımız devam etmiştir.

 

TEPKİMİZ BAŞARIR’A

Son olarak Cumartesi günü adaylarla beraber bir tanıtım yapıldı. O tanıtımda sayın Ali Mahir Başarır’ın konuşması çerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının geçmesi bizlerde bireysel bir tepkiye neden olmuştur. Bu tepki sonucunda sayın vekil isteyerek veya istemeyerek bizi AKP’nin ve Saray’ın trolleri olarak lanse etmesi istenmeyen bir sonuca sebep olmuştur. O gün gerçekten hepimiz çok üzüldük. Çok da kırıldık. Yani bunu sadece başkanlara değil oradaki tepki sayın Ali Mahir Başarır’a idi. Yoksa hiçbir arkadaşımız oradaki başkanlara yönelik böyle bir tepki değildi. Bir yanlış anlaşılmanın sonucu orada bir tartışma büyümeden çözüldü. Hiçbir şey olmadan çözülmesi de bizim için bir sevinç kaynağı olmuştur.

 

“SİYASETÇİ SÖZLERİNE VE CÜMLELERİNE ÇOK DİKKAT ETMELİ”

Siyasetçi sözlerine ve cümlelerine çok dikkat etmeli. Çünkü çok kırılgan bir noktadayız. Söylerken, cümle kurarken siyasetçilerin çok dikkatli olmasını bekliyoruz. Evet demokratik protestolar olabilir ama siyasetçiler bunu olgunlukla karşılamalı. Tepkisel anlamda ‘alın götürün bunları’ demek hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Kim olursa olsun.

Biz burada yaşayan burada her türlü siyasetin de içinde olan ama kurumlarımızı asla bu siyasete sokmayan insanlarız. Burada birliği düzeni, kardeşi, barışı savunuyoruz bizler. Bu süreçte barışı, demokrasiyi, kardeşliği savunan kimler var ise biz onların destekçisiyiz. Hiç kimseye öyle kişisel bir tepkimiz yok. Hiç kimseye kişisel bir tepkimiz yok. Yanlışa tepkiliyiz. Dileğimiz bu süreçten birliğimiz ve kardeşliğimizdir. Unutmayın ki Türkiye’nin sevgiye, barışa, dostluğa ve kardeşliğe çok çok ihtiyacı var” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA