Bin dairelik sitede ’kapı’ tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bin dairelik sitede ’kapı’ tepkisi


 

Mersin’de 25 blok ve bin daireden oluşan bir sitede vatandaşlar, sitenin küçük kapısının yönetim tarafından kapatılmasına tepki gösterdi. Site içerisinde toplanarak yönetimi istifaya çağıran site sakinleriyle yönetim arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, olaya polis müdahale etti.

Merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde binlerce kişinin yaşadığı Güven Sitesi sakinleri ilginç bir eyleme imza attı. Site sakinlerinden bir grup, site içerisinde yürüyüş yaparak küçük kapının kapatılmasını protesto etti. Yönetim binası önünde toplanan öfkeli grup, site yönetimini istifaya çağırdı. Kapatılan küçük kapının yeniden açılmasını talep eden site sakinleri, yönetimi keyfi davranmakla suçladı. Küçük kapının kapatılmasının burada yaşayan insanları zora soktuğunu, okula giden çocukların uzun mesafeler kat etmek zorunda bırakıldığını, sağlık ocağı, pazar yeri ve diğer ihtiyaçları karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını ileri süren site sakinleri, kapının yeniden açılmasını istedi.

Protesto sırasında site başkanı Cahit İşlek ile vatandaşlar arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle siteye polis ekipleri gelerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Site başkanı Cahit İşlek, bu kararı tek başına almadığını belirterek, "Emniyet yetkilileri sitede denetim yaptı. Sitede iki kapının olamayacağını, birini kapatmamız gerektiğini söylediler. Biz de yönetim olarak temsilciler kurulunu topladık, durumu anlattık. Temsilciler kurulu olarak iki kişinin karşı çıkmasına rağmen çoğunlukla kapının kapatılmasına karar aldık ve karar defterine yazdık. Bu benim tek başıma aldığım karar değil" dedi.

Bir süre devam eden tartışmalar ve protesto gösterileri sonunda, yönetimden kapının anahtarını alan site sakinleri, ikinci kapıyı açarak eylemlerini sonlandırdı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA