Mersin CHP’de sular durulmuyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin CHP’de sular durulmuyor!


 

Mersin’de tansiyonun düşmediği CHP adeta kaynayan kazan! Son olarak haftasonu kentte seçim gezisi yapmak isteyen Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır protesto edildi. Aleviler dışlanma politikasına karşı bugün yapacakları açıklaması ile Başarır’a tepkilerini göstereceklerini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, partisinin Mersin Mezitli İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirdiği açık hava toplantısı sırasında bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

 

BAŞARIR PROTESTO EDİLİNCE KENDİNDEN GEÇTİ: ATIN BU TROLLERİ DIŞARI

Vatandaşlar, Başarır'ın otobüs üzerinde konuşma yaptığı sırada 'Faizci', 'Kılıçdaroğlu'nu sen hançerledin', 'Yazıklar olsun sana', 'Kılıçdaroğlu sizi sırtında taşıdı', 'Kılıçdaroğlu'nun sayesinde oradasın' diye bağırdı.

Başarır ise kendisini protesto edenlere yönelik "O AK Parti'nin, Saray'ın trollerini atın oradan" dedi.

 

MEZİTLİ'DE ALEVİLER BAŞARIR'A TEPKİLİ'

10 Şubat 2024 tarihinde, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır'ın Mersin'deki ziyareti sırasında yaşanan olaylar, geniş çapta tepki çekti. Başarır'ın Mersin'in Mezitli ilçesinde kendisini karşılama talep etmesi ve kalabalık yaratmak için Anamur, Yenişehir, Tarsus ve Erdemli adaylarını, çalışma ekiplerini çağırarak kendini karşılatması, CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saygısızlık ve Alevi toplumunu dışlayan politikalarına karşı tepkileri artırdı. Özellikle, Başarır'ın Alevi vatandaşlara ve kendisine tepki gösteren partililerine karşı AKP'li troller yaftasını kullanarak tepki gösterenleri provoke etmesi ve arbedenin çıkmasına sebep olması, Alevi toplumu ve diğer gruplar arasında büyük bir rahatsızlık yarattı. Bu duruma tepki olarak, Mezitli Alevi Kültür Derneği tarafından 12 Şubat 2024 Pazartesi saat 14.00'te Mezitli Cemevi'nde kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Tüm Yöre Alevi Dernekleri ve Alevi kurumlarının katılımının beklendiği açıklamada, Ali Mahir Başarır'ın tutumuna karşı sert bir mesaj verilmesi amaçlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA