Başkanlar sorunları yerinde dinledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkanlar sorunları yerinde dinledi


 

Hizmet ve yönetim süreçlerine yurttaşların doğrudan katılımını hedefleyen Akdeniz Belediyesi, yurttaşların taleplerini belediyenin en yetkili birimlerine doğrudan iletmesi için başlattığı mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Mart ayında başlayan ziyaretler çerçevesinde kent merkezine yakın bazı maha

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, belediye hizmetlerinde karar alma süreçlerine yurttaşların da katılımını sağlamak, hizmetlere ilişkin eksiklik ve talepleri yerinde değerlendirmek için başlattığı mahalle ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Her mahalleye ayrı ayrı zaman ayıran Eş Başkanlar, Eş Başkan Yardımcıları ve birim yöneticileri, ziyaret edilen mahallelerde son dönemde yapılan çalışmalarla ilgili muhtar ve yurttaşlara bilgi veriyorlar. Aynı zamanda muhtar ve yurttaşlardan gelen şikâyet, talep ve dilekleri değerlendirmeye alıyorlar.

Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, mahalle ziyaretleri kapsamında son olarak Adnan Menderes, Bahşiş, Gazi, Bağlarbaşı, Adanalıoğlu, Akdeniz, Limonlu, Cumhuriyet, Hürriyet, Kazanlı, Evci, Evren, Emek, Şakir Gülmen, Çay, Karaduvar, Çilek, Özgürlük, Yeşilçimen, Hal, Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı Mahallelerini ziyaret ettiler.

 

“HER MAHALLENİN KENDİNE ÖZGÜ GEREKSİNİMLERİ VAR”

Mahallelerde yaptıkları temaslar ve tespitleri çerçevesinde her mahallenin kendine özgü gereksinimleri olduğuna işaret eden Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, belediye teknik ekiplerinin tespitleri ve mahalle sakinlerinin taleplerinin hemen hemen örtüştüğüne dikkat çektiler. Özellikle kapanan beldelerden katılan mahallelerde yeni tarım yollarının açılmasıyla ilgili çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Eş Başkanlar, “Merkez mahallelerin farklı, köy ve beldelerden ilçemize katılan mahallelerin farklı öncelikleri var. Ekiplerimiz kentimizin her noktasında büyük bir özveriyle çalışıyor. Müdürlüklerimiz, bu mahallelerde bugüne kadar yaptıkları çalışmaları raporlar halinde halkımıza aktarıyorlar. Yine mahalle muhtarları ve halkımızın taleplerini değerlendirmeye alıyorlar.

Bu taleplerden bazıları, Büyükşehir Yasası nedeniyle bizim yetki ve sorumluluğumuz dışında kalıyor. Sözgelimi, ana arterlerdeki temizlik işleri, aydınlatma, kent genelinde sivrisinek ve haşere ile mücadele gibi konularda gelen taleplere doğrudan yanıt veremiyoruz. Ancak bu konularda da mahalle sakinlerinin şikâyetlerini ilgili kurumlara iletiyor ve takipçisi oluyoruz. Amacımız, her yurttaşın bizlere kolayca ulaşabilmesini temin etmek ve belediye-yurttaş işbirliği ile kentimizin yaşanabilir standartları yakalamasını sağlamaktır. Bu çerçevede, bu toplantılarımıza bütün icracı birim müdürlerimizle birlikte katılıyoruz. Muhtar ve mahalle sakinlerimizin ifadelerinden, genel olarak belediyemizin çalışmalarından ve yetkili personelimizden oldukça memnun olduğunu tespit ettik. Bu bakımdan, sahada belediyemizi temsil eden personelimiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza bu özverili çalışmalarından ötürü tekrar teşekkür ederiz” diye konuştular.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA