Geleceğin melekleri Hemşireler Günü’nü kutladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Geleceğin melekleri Hemşireler Günü’nü kutladı


 

Mersin Özel Hızır Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşireler Günü nedeniyle okulda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencilerin hazırlayıp sunduğu hemşireler gününde temsili hemşirelik yemini edildi, skeç gösterilerinde bulunulup; şiir, türkü ve gitar dinletisi sunuldu.

Haber Merkezi

Mersin Özel Hızır Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 12 -18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle okulda bir dizi etkinliğe imza attı.

Etkinlik öncesi öğrencilere konuşma yapan Okul Müdürü Halim Temur, hemşireliğin tarihinin çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedirler. Ülkemizin her köşesinde, köylerde  ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimizin güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur “.

Okul Kurucusu Filiz Aslan’da yaptığı konuşmada mesleki alanda en son bilgilerle donatılmış, sağlık alanında sorumluluk almaya yeterli ve yetkili, aynı zamanda sevgi, saygı ve hoşgörüyü ilke edinen, insanlar arasında ayrım yapmayan ve onlara yardımcı olmayı görev sayan bireyler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu olduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Hemşireler Günü nedeniyle hazırlanan yaş pasta Okul Müdürü Halim Temur ve öğretmenlerce kesilerek öğrencilere ikram edildi. Etkinlik kapsamında okulun her köşesi süslenirken, öğrenciler hep bir ağızdan temsili hemşirelik yemini ettiler. Skeç gösterilerinin renk kattığı etkinlikte, öğrenciler şiir ve türküler okuyup; gitar dinletisi sundular. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA