Mersin iş dünyası yerel yönetimlerle işbirliği peşinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin iş dünyası yerel yönetimlerle işbirliği peşinde


 

Haber Merkezi

 

MTSO 29 No’lu Meslek Komitesi Üyeleri Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kültür ve sosyal işler müdürleriyle bir araya geldi. Meclis Üyesi Görkem Aksoy moderatörlüğündeki toplantıda şehrin sembollerinden yararlanarak kent estetiğinin ve tanıtımının artırılmasına yönelik yapılabilecek işbirlikleri, düzenlenen sosyal ve sanatsal etkinliklerin veriminin artırılabilmesi adına yapılabilecek ortak projeler görüşüldü.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi evsahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli Belediyeleri Kültür İşleri Şube Müdürlerinin katılımıyla şehrin sembollerinin değerlendirilmesi, ticari ve kültürel potansiyelinin geliştirilmesine yönelik işbirliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda üzerinde durulan ilk konu farklı kurumlar tarafından düzenlenen zaman zaman çakışması nedeniyle istenen verimin alınamadığı etkinlik takviminin düzenlenmesi oldu. Gerek bu organizasyon tarihlerinin birbiriyle çakışmaması gerekse duyurusunun daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi adına dijital bir ‘Kent Ajandası’ oluşturulması gündeme getirildi. Halkın bu ajandaya cep telefonlarına indirecekleri bir aplikasyonla ulaşması yanında kent merkezinde farklı noktalarda kurulacak kiosklarda bu etkinlik takviminin açık alanda halka duyurulabileceği görüşüldü.

Tanıtım materyallerinin de ele alındığı görüşmede, Mersin’in bölgesel, ulusal ve uluslararası tanıtımlarında kullanmak üzere geleneksel, kültürel sembol tasarımlarının oluşturulması, bu öğelerin kullanıldığı hediyelik ürün tasarımları, tanıtım materyalleri geliştirilmesi, düzenli üretiminin sağlanması ve satış noktaları yaratılmasının önemine dikkat çekildi. Aynı şekilde şehrin ticari ve kültürel değerlerinin vurgulandığı, ortak toplumsal yaşam alanları, kent meydanı tasarımlarının yapılandırılması gerekliliği öne çıkarıldı.

Toplantıda üzerinde durulan bir diğer konu kentin sembol ürünleri arasında yer alan narenciyenin markalaştırılması ve tüketiminin artırılmasına yönelik çalışmalar oldu. Bu konuda da halk ekmek büfeleri gibi belirli noktalarda Narenciye Çeşmesi adı verilen narenciye suyu sıkım noktaları oluşturulması planlandı. Kent estetiğine uygun, albenisi yüksek tasarımlarla oluşturulacak satış noktalarıyla bir taraftan narenciye tüketimine yönelik farkındalık artırılırken diğer taraftan uygun fiyatlarla satış gerçekleştirilebileceği ele alındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA